Actie Filipijnen

Actie Filipijnen

Vrijdagochtend 15 november hadden de leerlingen van klas 1J van OSG de Hogeberg op Texel een les Mens & Maatschappij. Tijdens de les werd er gesproken over wat er op de Filipijnen was gebeurd. De meiden van deze klas kwamen spontaan op het idee om iets te doen voor de Filipijnse slachtoffers. Ze wilden geld inzamelen voor Giro 555 en hadden zichzelf als doel gesteld om dan ook 555 euro op te gaan halen.

Meteen dezelfde middag zijn de meiden na schooltijd op pad gegaan om lege flessen in te zamelen. Niet iedereen had lege flessen tot zijn of haar beschikking, veel mensen gaven daarom een donatie. Ook werden de leerlingen van klas 1J gesteund door andere leerlingen die kerstkaarten gemaakt hadden voor het goede doel. Deze hebben zij verkocht en de opbrengst aan klas 1J gegeven. Dinsdagmiddag hebben de leerlingen het project afgerond en al het geld geteld. De leerlingen hebben hun doel bereikt, ze hebben daadwerkelijk 555 euro opgehaald.  Bij de bank aangekomen bleek dat er nog een extra briefje van 5 ergens verstopt had gezeten. De bank kwam namelijk uit op 560 euro!

Inzamelingsactie

Bedankt voor alle donaties!

Een gedachte over “Actie Filipijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.