Game: Grepolis

grepolis

Dylan Koorn uit klas 2D stuurde het volgende artikel in over Grepolis, een strategisch spel dat zich afspeelt in het tijdvak van de Grieken en Romeinen.

dylan koorn

Grepolis is een spel over de Griekse Oudheid .De bedoeling van het spel is dat je zelf een stad opbouwt.

Het spel speel je met andere mensen over de hele wereld. Je kunt elkaars stad aanvallen. Dit doe je met je Griekse leger en met mythische eenheden, hiermee kun je dan steden veroveren.

dylan koorn 2

De Goden uit de Griekse Oudheid spelen ook een grote rol in het spel. Want elke god heeft een verschillende specialiteit.

De Goden in het spel zijn; Zeus Athene, Poseidon en Hera .

dylan koorn 6

Je hoeft het spel niet te downloaden, je kunt na het aanmaken van een account het spel gewoon via internet spelen.

Speel nu Grepolis! 
Toen ik vroeger zelf Dylan’s leeftijd had, speelde ik graag het spel Age of Empires. Een strategisch spel wat zich afspeelt in  onze wereldgeschiedenis. Zo begint het spel bijvoorbeeld in de tijd van de Jagers en Boeren en gaat het geleidelijk steeds een tijdvak verder. Zo kom je op een gegeven moment in de Middeleeuwen terecht, waarbij alles in het spel zich ook aanpast. Van een uitsluitend agrarische samenleving ontstaat er een agrarisch – stedelijke samenleving. Tijdens de lessen Geschiedenis aan de brugklas refereer ik hier weleens naar, begrippen als ‘middelen van bestaan’ en verschillende soorten samenlevingen zijn zo ineens een stuk minder abstract!

dylan koorn 4

Door Dylan’s verhaal werd ik enthousiast en nieuwsgierig naar het spel Grepolis. Ik besloot een account aan te maken en het eens te proberen.

Behalve dat het leuk is om een spelletje te spelen, is het natuurlijk mooi meegenomen als de leerlingen er iets van opsteken met betrekking tot het vak Geschiedenis. Bij het spel Grepolis is dit het geval. De Griekse Mythologie, het ontstaan van een stad en veel aspecten uit de Oud Griekse cultuur komen aan bod. Ook moet er nagedacht worden over een strategie, zo kun je je bijvoorbeeld vooral op het militaire gebied ontwikkelen of juist gaan voor je eigen legervloot. Om er in het spel voor te zorgen dat de Goden jou gaan helpen, moet je ze een gunst of dienst verlenen. Net zoals de echte Oude Grieken ook deden.

dylan koorn 5

Je moet zoveel mogelijk resources (bronnen) verzamelen om je stad (polis) uit te kunnen breiden. Zo moet je om hout te verzamelen een houthakkerskamp hebben, om steen te verzamelen een steengroeve, voor zilver een zilvermijn en ga zo maar door. Naarmate je je stad meer wilt uitbreiden heb je ook meer resources nodig, dus zul je je ‘bron van inkomsten’ moeten upgraden.

dylan koorn 8

Door missies te voltooien kun je punten verdienen die je weer kunt inzetten om je stad uit te breiden.

In principe is het spel helemaal gratis te spelen. Wat natuurlijk vaak wel het geval is met dit soort spellen via internet, is dat er de mogelijkheid is om echt geld te betalen om extra features in het spel te kunnen spelen. Of om een upgrade met minder resources of in een korte tijd te kunnen voltooien. Dit is niet nodig, het is eigenlijk veel leuker om het gewoon gratis te spelen. Dan kost het uitbreiden en ontwikkelen van je stad misschien wel iets meer tijd, maar je hebt het dan wel helemaal zelf gedaan!

Speel nu Grepolis!

Het spel Age of Empires waar ik het eerder over had is voor ongeveer 2 euro te koop bij de Action. Helaas is hij niet altijd daar verkrijgbaar. Voor 9,99 kun je het spel ook bij bol.com bestellen.

Beeldmateriaal

Een gedachte over “Game: Grepolis

  1. Koen Jansen zegt:

    Door dit leuke artikel ben ik ook Grepolis gaan spelen, ik betaal echter wel met echt geld, Maar dat doe ik alleen zodat ik snel beter ben als Dytex(Dylan Koorn) Gelukkig krijg ik dit geld van mijn moeder, net als mijn scooter,ps4,auto,tv,zakgeld,mobiel,studie,boxen, alles wat mijn hartje begeerd

    Groetjes Koen Jansen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.