Apps: Simplemind+ voor Mindmappen

maken van mindmap

Het maken van een mindmap op de ouderwetse manier met papier, kleurtjes en pen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Het kan veel tijd kosten als je niet zo handig bent. Als je een foutje maakt bij het maken van je mindmap is dat niet altijd snel weer ongedaan gemaakt. Vaak moet je met een gum of tipp-ex aan de slag om het weer een beetje toonbaar te maken. Vooral als je voor ieder vak of iedere toets een mindmap wilt maken kan dit een tijdrovend klusje zijn.

Gelukkig is dat nu verleden tijd. Tegenwoordig gebruiken we steeds vaker smartphones, tablets en andere digitale device. Er worden Apps ontwikkeld die het leren gemakkelijker en leuker maken. Zo ook voor het maken van een mindmap. 

De App Simplemind+ is een gratis applicatie die je kunt downloaden via de Google Playstore (Klik op de link) of via de Appstore van Apple.

Je kunt er gemakkelijk een mindmap mee maken. (Zie: Hoe maak je een mindmap?)

app mindmap

Klik op de afbeelding om deze groter te maken.

Je begint bij het maken van een mindmap altijd in het midden met het hoofdonderwerp, bijvoorbeeld de Franse Revolutie.

maken van een mindmap

Klik op de afbeelding om deze groter te maken

In deze App kun je heel gemakkelijk via de + nieuwe takken en tekstbubbels maken. Als je op de tekstbubbels drukt met je vinger schuif je ze naar de gewenste plek. Geen probleem als je een foutje maakt, met een dubbelklik met je vinger wijzig je de tekst. Een tekstbubbel haal je weg door er met je vinger op te drukken en dan op het schaartje te klikken.

mindmappen met tablet

Klik op de afbeelding om deze groter te maken.

Een nadeel van deze app is dat je in de gratis versie de gemaakte mindmaps niet kunt delen. Een alternatief daarvoor is de site: http://www.bubble.us , via deze site kun je op dezelfde manier gratis een mindmap maken en deze delen of printen als je wilt.

Download de app:

3 gedachtes over “Apps: Simplemind+ voor Mindmappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.