App: Quizlet

quizlet

Met Quizlet kun je op een leuke manier woordjes en begrippen leren op je laptop, tablet of smartphone. Je kunt bijvoorbeeld door middel van digitale kaartjes, een racespelletje of een puzzelspelletje de woordjes en begrippen digitaal leren.

Je kunt Quizlet gebruiken op een computer of laptop. Als je zelf woordjes en begrippenlijsten wilt invullen zodat je jezelf kunt laten overhoren heb je een account nodig. Dit kun je gemakkelijk doen met je Facebook of Google+ account.

Je kunt Quizlet ook gebruiken als App op je tablet of smartphone. Hier moet je de App voor downloaden. De App en de webapplicatie verschillen, de webapplicatie heeft meer mogelijkheden. Probeer zelf uit wat je het fijnst vindt werken.

Als de docent woordjes en begrippenlijsten voor je heeft gemaakt hoef je geen speciale account aan te maken. Dan kun je meteen aan de slag. Voor het vak Geschiedenis en het leergebied Mens & Maatschappij is dit bijvoorbeeld al het geval.

Ga naar Quizlet voor het vak Geschiedenis

Ga naar Quizlet voor het leergebied Mens & Maatschappij

Of download de App Quizlet

Bekijk hieronder de verschillende opties bij de webapplicatie en de App voor je Android tablet of smartphone.

Webapplicatie Quizlet

De optie 'Scatter' in de webapplicatie van Quizlet. Het is een soort puzzeltje.  Je moet het begrip aan de uitleg koppelen, net zo lang tot het scherm leeg is. Let op de tijd rechtsboven, hoe sneller je dit doet, des te meer punten verdien je!

De optie ‘Scatter’ in de webapplicatie van Quizlet. Het is een soort puzzeltje. Je moet het begrip aan de uitleg koppelen, net zo lang tot het scherm leeg is. Let op de tijd rechtsboven, hoe sneller je dit doet, des te meer punten verdien je! Klik op de afbeelding om deze groter te maken.

Bij de optie 'race' in de webapplicatie moet je zo snel mogelijk het juiste begrip typen. Als je dit niet redt, krijg je het antwoord en moet je dit nog een keer herhalen. Hoe sneller je dit doet, des te meer punten je kunt halen.

Bij de optie ‘race’ in de webapplicatie moet je zo snel mogelijk het juiste begrip typen. Als je dit niet redt, krijg je het antwoord en moet je dit nog een keer herhalen. Hoe sneller je dit doet, des te meer punten je kunt halen. (klik op de afbeelding om deze groter te maken)

De optie 'test' in de webapplicatie. Van de ingevulde begrippen en woorden in de lijst stelt de applicatie Quizlet een toets samen. Het is niet erg om fouten te maken. Eigenlijk is dit juist goed, dan weet je wat je extra moet oefenen.

De optie ‘test’ in de webapplicatie. Van de ingevulde begrippen en woorden in de lijst stelt de applicatie Quizlet een toets samen. Het is niet erg om fouten te maken. Eigenlijk is dit juist goed, dan weet je wat je extra moet oefenen. (klik op de afbeelding om deze groter te maken)

Via de optie 'learn' in de webapplicatie kun je woordjes oefenen. Eigenlijk net zoals bij WRTS. Klik op de afbeelding om deze groter te maken.

Via de optie ‘learn’ in de webapplicatie kun je woordjes oefenen. Eigenlijk net zoals bij WRTS. Klik op de afbeelding om deze groter te maken.

Android App van Quizlet

Met de optie 'scatter' in de  Quizlet app voor Android moet je begrippen koppelen aan de juiste betekenis. Als je dit goed doet, wordt het groen, doe je het fout dan wordt het rood en moet je het nog eens proberen. Klik op de afbeelding om deze groter te maken

Met de optie ‘scatter’ in de Quizlet app voor Android moet je begrippen koppelen aan de juiste betekenis. Als je dit goed doet, wordt het groen, doe je het fout dan wordt het rood en moet je het nog eens proberen. Klik op de afbeelding om deze groter te maken

In de optie 'cards' in de App maakt Quizlet digitale kaartjes. Op de ene kant staat het begrip en op de andere kant de uitleg. Als je wilt kun je de kaartjes laten voorlezen. Scheelt veel werk, nu hoef je niet te knippen en plakken en kaartjes met echt papier om kaartjes te maken. Klik op de afbeelding om deze groter te maken

In de optie ‘cards’ in de App maakt Quizlet digitale kaartjes. Op de ene kant staat het begrip en op de andere kant de uitleg. Als je wilt kun je de kaartjes laten voorlezen. Scheelt veel werk, nu hoef je niet te knippen en plakken en kaartjes met echt papier om kaartjes te maken. Klik op de afbeelding om deze groter te maken

8 gedachtes over “App: Quizlet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.