Webapp: TimeRime

TimeRime

Met de Webapplicatie ‘TimeRime’ kun je een interactieve tijdlijn maken. Je kunt gemakkelijk filmpjes, foto’s en informatie toevoegen. Je denkt bij het maken van een tijdlijn al snel aan het vak Geschiedenis. Maar je kunt het voor veel meer verschillende doeleinden gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke tijdlijn voor je digitale portfolio maken of het gebruiken voor het maken van een stamboom.

Je kunt snel een overzichtelijke tijdlijn maken en deze zo interactief maken als je zelf wilt. Ook het delen van je tijdlijn is mogelijk.

Voorbeelden van een tijdlijn gemaakt met TimeRime

 

TimeRIme5

Een voorbeeld van het maken van een tijdlijn over het 9e tijdvak, tijd van wereldoorlogen. De webapplicatie is volledig Nederlands.

 

TimeRime3

Een voorbeeld hoe je een gebeurtenis toevoegt. Je geeft de gebeurtenis een naam en geeft de begin en einddatum aan. Als je wilt kun je er ook nog een korte beschrijving bij toevoegen. Klik op de afbeelding om deze groter te maken.

 

TimeRime1

Op deze manier kun je gemakkelijk een afbeelding toevoegen aan je tijdlijn. Het is handig als je de afbeelding hebt opgeslagen op je computer. Maar je kunt ook alleen het internetadres, dus de url, gebruiken. Klik maar op de afbeelding om deze groter te maken.

Ook aan de slag met TimeRime? Ga naar http://www.timerime.com en maak een account aan.

Handleiding voor het gebruik van TimeRime

 

Heb je zelf een tijdlijn gemaakt met TimeRime? Laat het weten!

Een gedachte over “Webapp: TimeRime

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.