100 Happy Days Challenge

100happydays

Afgelopen week las ik op Proud2bme een artikel (Klik hier voor het artikel) over de 100 Happy Days Challenge. De laatste weken kom je op allerlei soorten Social Media als Twitter, Facebook en Instagram steeds vaker de hashtag #100happydays tegen.

Dit is een challenge waarbij je 100 dagen lang een foto maakt van iets wat jou gelukkig maakt. Het uiteindelijke doel is om gelukkiger te worden dan voordat je aan de challenge begon, dat je je meer bewust bent van het geluk dat er dagelijks om jou heen is en dit meer gaat waarderen. Hoe moeilijk je het soms ook kan hebben er is altijd wel een klein beetje geluk om je heen.

Bron: www.100happydays.com

Klik op de afbeelding om deze groter te maken   71% van de mensen haalden deze challenge niet wegens ‘te weinig tijd’. Bron: http://www.100happydays.com

Het is natuurlijk niet zo dat alleen ongelukkige mensen mee aan de 100 Happy Days challenge kunnen doen. Deze challenge is voor iedereen, iedereen mag meedoen. Om geluk om je heen te leren herkennen of juist te waarderen. Uiteindelijk wil iedereen gelukkig zijn toch?

Hoe kun je meedoen? 

Ga naar de site: http://www.100happydays.com en kies voor ‘Dutch’ , Nederlands. Je kunt je hier gemakkelijk opgeven.

 • Je maakt iedere dag een foto van iets wat je gelukkig maakt.
 • Deze plaats je op je social media met de hashtag #100happydays. (Let op: hoeft natuurlijk niet, je kunt het ook voor jezelf houden).

Wat iemand gelukkig maakt is iets persoonlijks, dat kan voor iedereen anders zijn.

Bron: www.100happydays.com

Bron: http://www.100happydays.com Hoe kun je meedoen? Klik op de afbeelding om deze groter te maken.

De challenge benadrukt dat het niet de bedoeling is dat je dit voor iemand anders doet. Of dat je probeert aan anderen te laten zien hoe goed je het het hebt. De site zegt daarom ook zelf:

‘Het is geen Geluks- of opschepwedstrijd. Als je probeert om anderen tevreden te stellen of jaloers te maken met je foto’s dan verlies je altijd”

Van de 100 foto’s die je uiteindelijk gemaakt hebt, kun je een boekje laten samenstellen. Ook kun je zelf een collage hier van maken. Op tijden dat je je niet fijn voelt kun je dit er altijd weer even bij pakken. Het geeft je op dat moment hopelijk even een goed gevoel als je al die herinneringen van zaken die jou gelukkig maken weer onder ogen hebt.

Doe jij ook mee?

happyday2

Foto’s

16 foto’s van momenten die mij gelukkig maken. Van links naar rechts per rij:

 1. Mira, de hond van mijn ouders die wij af en toe ‘lenen’, samen met mijn twee pony’s Jack en Sunny.
 2. Lucky, onze kat die een beetje vreemd is. Hij zoekt de meest onlogische plekjes om te slapen, waaronder de droger..
 3. Davey, onze kat die altijd wil knuffelen en bij je wilt zijn als je druk bezig bent.
 4. Nog een keer Davey, voor het kruidenkastje die ik gemaakt had. Ik ben dol op kruiden, helaas is dit kastje gesneuveld tijdens de laatste storm. We hebben nu een ander kruidentuintje in de tuin gemaakt.
 5. Mijn ‘gouden’ Casio horloge. Deze heb ik altijd om, zelfs als hij vloekt bij zilveren accessoires. Ik heb ‘m voor Sinterklaas gehad van mijn vriend.
 6. Jack en Sunny, mijn twee pony’s. Ze staan aan de Nieuwlanderweg, vlakbij Sarassani. Jack heet voluit: ‘Jack the Ripper’, omdat ik zijn echte naam, Jack, een beetje gewoontjes vond. Met Jack doe ik vooral vrijheidsdressuur, kunstjes leren. Hij heeft veel meegemaakt en is niet altijd even makkelijk. Buitenrijden vind hij niet fijn, hij is bang om van huis te gaan. Sunny heb ik al vanaf dat zij een veulentje was, ze is enorm lief en leergierig. De bedoeling was om haar ooit voor de kar te zetten, maar ze vindt het ook erg leuk om mee te gaan aan de fiets of om bezig te zijn met vrijheidsdressuur. Zij pikt het alleen wel wat minder snel op dan Jack. Het is een Welshje, dus ze is ook redelijk pittig en heeft weinig geduld.
 7. Mijn racefiets. Heerlijk om lekker ’s avonds een rondje te fietsen. ’s winters doe ik ook wel aan mountainbiken, maar ik ben vaak toch een beetje bang. Door deze angst ben ik een paar keer vervelend gevallen, waardoor ik toch liever mijn racefiets pak. Hardlopen is ook een hobby, maar helaas door knieblessure heb ik dat op een laag pitje moeten zetten.
 8. Mijn favoriete parfums op een rijtje: Tresor van Lancome, J’adore van Dior en Chanel No. 5.
 9. Poes Bowie, enorme knuffel. Maar dan alleen als het haar uitkomt, ze vindt het heerlijk om over buikje geaaid te worden.
 10. ‘Think happy today’: ik ben gek van geurkaarsjes en waxmelts, vooral van Yankee Candle. Ze zijn best wel prijzig, maar ruiken zó lekker!
 11. Mijn vriend André. Op deze foto met Merel, roofvogel bij Eureka.
 12. Poes Lucky op weer eens een vreemde plek, dit keer in de DVD kast. Films kijken zijn ook een grote hobby van mij (en André). We hebben een enorme verzameling en ik ben zelfs zo’n freak dat ik alles alfabetisch geordend heb.
 13. Lammetjes!
 14. Een deel van mijn schoenencollectie. Ja, dit is nog niet alles. Ik heb een schoenentic, al vanaf mijn 17e verzamel ik schoenen. Hoge hakken, cowboylaarzen, All Stars en Dr. Martens zijn favoriet. Hoeveel ik er heb? Ik weet het eerlijk gezegd echt niet.
 15. Als laatste: Karel Appel met de Schreeuw van Vrijheid. Mijn ouders hadden (en nu nog steeds) deze poster altijd hangen. Het is een gevoel van ‘thuis’.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.