Plog: 12 t/m 18 mei 2014

mei1

Steeds meer bloggers gaan tegenwoordig ‘ploggen’. Je zou bijna denken dat het om iets totaal nieuws gaan. Dit is niet zo, het is eigenlijk gewoon hetzelfde als een fotoverslag. Een fotoverslag die je op blog zet noemen we een plog, met een p van photo.

Door alle plogs die op andere blogs gezien heb, ben ik ook enthousiast geworden. Vandaar dat ik vanaf deze week, 12 t/m 18 2014, iedere week een plog op mijn Digitale Klaslokaal zet. Natuurlijk heeft het wel een persoonlijk tintje, maar het zal vooral over onderwijs, ICT, geschiedenis,  mens & maatschappij, Nederlands en Texel gaan.

Week van 12 t/m 18 mei 2014

Conflict IsraelStandenmaatschappij

12 mei: http://www.piktochart.com

Via Eduapps kwam ik op deze site. Een super handige site om zelf infographics mee te maken. Ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. Het is nog even oefenen, maar wel heel gaaf om dit zelf te maken. Echt een aanrader!

20140502_110805

Mijn kat Bowie is altijd aan het jagen, hier zag zij waarschijnlijk een vlieg of zoiets. Blijkbaar heeft ze betere ogen dan ik, ik zag namelijk niets.

13 mei: 100 berichten en studie

20140514_083625

Joepie! Vandaag is het honderdste artikel online gekomen. De site heb ik sinds oktober 2013, wat is de tijd snel gegaan zeg.

vakdidactiek

’s Avonds nog even bezig geweest met mijn studie. Dit is het onderdeel vakdidactiek voor het vak Nederlands, niet het meest interessante vak. Ik had het al een tijdje voor mij uitgeschoven, maar toch maar weer opgepakt. Het moet tenslotte ook een keer af.

14 mei: Cito en Teso

teso12Marinehaven Teso

De leerlingen moeten deze week cito toetsen maken. Verschillende lessen hebben plaats gemaakt voor het afnemen van cito toetsen.  Geeft toch altijd veel stress omdat zo tussen de lessen door te doen. Eigenlijk zouden leerlingen op de middelbare school de cito toets net zoals op bijvoorbeeld de basisschool moeten krijgen.  Geen andere lessen, alleen cito’s en tussendoor een energizer om weer even fris te worden. En natuurlijk een flesje drinken op tafel.

Veel foto’s ontvangen van mijn vader over de test van de nieuwe noodbrug in de Marinehaven bij Den Helder. Jammer dat ik hier niet zelf bij aanwezig kon zijn!

15 mei: Schooldag en vleesetend plantje

De stad (1)vleesetend plantje

Drukke schooldag, ’s middags nog kort de tijd gehad om een infographic voor de leerlingen te maken.

Mijn vleesetende plantje die ik bij de Action heb gekocht is ontkiemd en begint al goed te groeien, ben benieuwd wat het gaat worden..

16 mei: Consumentenbond

Samsung Chromebook

Het artikel dat ik afgelopen week over de Samsung Chromebook geschreven had, trok veel bezoekers. Van de Consumentenbond ontving ik een mail met de vraag of ik mee wilde werken aan een artikel over Chromebooks. Ondanks dat ik het enorm druk heb, heb ik toch maar ja gezegd.

17 mei: training Amnesty International

treintuin

Deze dag ging ik al vroeg met de boot en trein naar Amsterdam. Helaas waren er op het traject tussen Schagen en Heerhugowaard bussen ingezet, waardoor de reis langer dan normaal duurde. Gelukkig had ik een boek mee om te lezen. Stern van Thomas Heerma van Voss, lees hier de recensie. 

20140518_19594420140517_090230

Vandaag volgde ik de eerste dag van een tweedaagse cursus tot gastdocent voor Amnesty International. Tijdens een studiedag vorig jaar raakte ik in contact met Amnesty International. In de buurt van Texel en kop Noord – Holland zijn maar weinig gastdocenten. Om een steentje bij te dragen heb ik mij daarvoor voor deze cursus aangemeld.

Het was een inspirerende en leerzame dag, ben benieuwd naar deel 2 volgende week!

20140517_16072020140517_18424920140517_160947

Lopend ben ik terug naar de trein gegaan, met uiteraard een bezoekje aan de H&M. Daarna ook gelopen naar de boot in Den Helder, wat een heerlijk weertje was het deze dag!

18 mei: lekker bloggen in het zonnetje

chromebook tinker20140518_113002

Mijn Tinker Jack is de afgelopen tijd een beetje ziek geweest. Zijn medicijnen slaan nu goed aan en om een beetje aan te sterken mocht hij vandaag een paar uurtjes in het hoge gras lekker eten. Omdat het heerlijk weer was heb ik lekker mijn Samsung Chromebook meegenomen en ben ik gaan schrijven voor mijn opleiding en voor de site. Jack kwam er af en toe gezellig even bij staan.

Heb jij ook al een plog? Laat het weten!

Een gedachte over “Plog: 12 t/m 18 mei 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.