Kookboek: Powerfood van Rens Kroes

powerfood

 

Vorige week is eindelijk het langverwachte boek ‘ Powerfood’  van Rens Kroes uitgekomen. Het is niet zomaar een boek met een paar recepten erin. Bij Rens Kroes staan er twee dingen centraal, gezond eten en vooral genieten. Een happy en healthy lifestyle!

Bekende zus

Bij sommigen mensen staat Rens Kroes beter bekend als de ‘ zus van’. Model Doutzen Kroes is namelijk haar bekende zus. Er zijn zelfs mensen die durven te beweren dat Rens zonder deze bekende zus nooit bekend geweest zou zijn.

Voedingcoach

Wat deze mensen vaak niet weten is dat Rens al jaren een eigen succesvolle blog heeft. Ze is voedingscoach en richt zich op een healthy lifestyle. Onbewerkte voedingsmiddelen en zo min mogelijk gebruik maken van voorbewerkt voedsel in potjes of pannetjes. Zij begeleidt mensen bij het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon. Dat hoeft helemaal niet om afvallen te gaan, zoals mensen soms weleens denken. Dit gaat vooral om je bewust te zijn wat je binnenkrijgt en je beter te laten voelen door middel van de juiste voeding.

Powerfood

Het eerste deel van haar boek bestaat uit verschillende recepten, gerangschikt per maaltijd of soort. In het tweede deel geeft Rens de positieve of geneeskrachtige werking aan die bepaalde voedingsmiddelen of kruiden kunnen hebben. Ook heeft ze verschillende schema’s gemaakt die je als leidraad kunt gebruiken.

Klik op de afbeelding om deze groter te maken

Klik op de afbeelding om deze groter te maken

Ingrediënten

Wat ik zelf vaak een nadeel aan dit soort boeken vind is dat het soms moeilijk is om bepaalde ingrediënten te vinden. Het boek van Gwyneth Paltrow ‘ It’s al good’  is bijvoorbeeld zo’n boek. Er staan de meest prachtige en heerlijke recepten ondersteund door foto’s in, maar het is een crime om bepaalde ingrediënten te vinden. Als je in een stad als New York woont zijn dit soort ingrediënten misschien makkelijk te verkrijgen, maar als je op een klein eilandje als Texel woont is dit wel een ander verhaal.

Toegankelijk

Bij het boek van Rens Kroes is dit niet het geval, de meeste ingredienten zijn zonder veel moeite gewoon te verkrijgen. Een groot voordeel. Dit boek is veel toegankelijker voor de ‘gewone’  mens. Ook het taalgebruik is luchtig, het leest lekker makkelijk weg. Het boek is niet geheel vegetarisch, maar met kleine aanpassingen is elk recept vegetarisch te maken.

Aanrader

Het boek ziet er prachtig uit, door de mooie foto’s en inspirerende teksten is het een lust voor het oog. Echt een aanrader!

Meer lezen?

Mocht je meer willen weten over Rens Kroes of haar blog, neem dan eens een kijkje op www.renskroes.com 

Bestel ‘Power Food’ van Rens Kroes bij Bol.com

2 gedachtes over “Kookboek: Powerfood van Rens Kroes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.