Plog 9 juni t/m 15 juni 2014

plog9juni

Hierbij weer een nieuw overzicht van afgelopen week 9 juni t/m 15 juni 2014. Alweer een kort schoolweekje, maandag en dinsdag waren we vrij van school. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niets voor school gedaan moet worden.

maandag 9 juni

Joepie, de aardbeien in de tuin beginnen te groeien! Onderaan op de foto zie je mijn lunch met geroosterde paprika’s, courgette en hummus. De hummus was kant en klaar van de Aldi en is zeker geen aanrader, het is echt enorm vies! Meestal maak ik het zelf, maar soms ben ik ook weleens een beetje lui..

Maandag 9 juni: 2e Pinksterdag

Tegenwoordig is de kofferbakmarkt dicht bij huis, bij de Koningshal in Den Burg. Blijft wel gek om die kant op te fietsen. De eerste jaren dat ik les gaf op de OSG waren vooral in het ‘oude LTS gebouw’, die er inmiddels niet meer staat. Soms mis ik dit gebouw nog steeds een beetje. Hier had ik altijd mijn eigen lokaal. Heel wat anders dan nu, waar je ieder uur weer op een andere plek moet lesgeven en een ‘werkplek’ moet delen met een heleboel collega’s.

Ook ging ik weleens met mijn klassen tussen de middag of de laatste les van het jaar tosti’s eten. Dan maakte ik een lange rij van tafels in het oude houtbewerkingslokaal. Dit lokaal zag er niet uit, maar je had er wel enorm veel ruimte en ook nog eens een (nooduitgang) deur naar buiten toe die je open kon zetten. Vervolgens zette ik vier tosti ijzers neer en gingen we gezellig met zijn allen tosti’s maken en eten. Super! Veel opdrachten die we gedaan hebben zijn oud-leerlingen vaak vergeten, maar dit hoor ik nog regelmatig van hen terug.

Aanwinst op de kofferbakmarkt, een hippie tasje! :)

Aanwinst op de kofferbakmarkt, een hippie tasje! 🙂

Duinen van Texel

Mijn vader was deze dag jarig. Voor zijn verjaardag hadden mijn vriend Andre en ik dit boek gegeven over Texel. Super mooi boek van Staatsbosbeheer, aanrader! Kijk voor meer informatie op: www.duinenenmensen.nl

`s Avonds heb ik de documentaire ´the secret life of the manic depressive´  gekeken van Stephen Fry. Echt een aanrader. Ik ben er ooit eens op Youtube opgekomen toen ik zijn serie Stephen Fry in America opzocht. Hij staat vooral bekend als komiek, maar wat veel mensen niet weten over hem is dat hij manisch depressief is. Met medicijnen is het voor hem redelijk om onder controle te houden, maar hij heeft nog verschillende terugvallen gehad. Twee jaar terug deed hij nog een zelfmoordpoging.

Dinsdag 10 juni

dinsdag 10 juni

Na de enorm vieze hummus van gisteren besloot ik het vandaag toch maar weer zelf te maken. Super makkelijk! 🙂

Dinsdag 10 juni: Alle eendjes zwemmen in het water

Vandaag hadden we een extra vrije dag. Een dinsdag, dat is meestal zeldzaam. Meestal zijn de dinsdagmiddagen volgepland met vergaderingen.

Het was gelukkig weer heerlijk weer. Ik ben mijn tinker Jack een nieuw kunstje aan het leren, buigen op commando. (Zie artikel op vrijheidsdressuur.nl) De eerste fase dit kunstje heeft hij door, als ik ‘buig’ zeg brengt hij zijn naar zijn borst bijna tussen zijn benen. Hij vindt dit enorm leuk om te doen en is ook trots als hij daarna beloond wordt! (En ik eigenlijk ook)

Bij de foto die ik bij deze dag geplaatst heb, zie je Jack op drie benen staan. Dit is helaas geen kunstje, hij had gewoon kriebel tussen zijn oren.

Vorige week had ik een treurige mededeling over de kleine eendjes bij ons op het paardenland. Van de vijf kleine eendjes waren er toen nog maar drie over. Gelukkig zijn er nu nog steeds drie!

Artikel in het nieuwe AOB tijdschrift. Toch jammer dat ik dan het verkeerde vak gekozen heb..

Artikel in het nieuwe AOB tijdschrift. Toch jammer dat ik dan het verkeerde vak gekozen heb..

Ik geloof dat ik alle afleveringen al minstens 2 keer gezien heb. Maar vandaag zijn we weer opnieuw begonnen met het kijken van Heroes. Blijft een super serie!

Ik geloof dat ik alle afleveringen al minstens 2 keer gezien heb. Maar deze dag zijn we opnieuw begonnen met het kijken van Heroes. Blijft een super serie!

woensdag 11 juni

Zeer chemische Guarana drink van de Aldi. Best lekker voor een keertje, daarna maar gecompenseerd met iets gezonds 😉

 

Woensdag 11 juni 2014: Arm en rijk

Vandaag met mijn brugklas begonnen met het laatste themaboekje van dit jaar, ‘Arm en rijk’. Daarna moest er ’s middags hard gewerkt worden aan het portfolio. Alle leerlingen moeten hun portfolio presenteren op de laatste dag van het schooljaar.

Omdat mijn leerlingen meedoen aan een ICT pilot, ben ik met deze klas ook bezig met een digitaal portfolio. De andere leerlingen hebben nog een ouderwets portfolio in een map. Toen ik in 2003 op de lerarenopleiding zat gebruikten we al een digitaal portfolio. Ik denk dat we af en toe nog steeds een beetje achter lopen op Texel..

 

i

Na het geven van de lessen nog even verder werken. Op de achtergrond lekker een muziekje.  De allerbeste cd van 2013, Reflektor van Arcade Fire! Op school doet Spotify het niet meer. Toen de leerlingen van de pilotklas een laptop kregen moesten er verschillende poorten dicht gemaakt worden zodat ze niet meer stiekem konden Skypen tijdens de les. Spotify doet het nu ook niet meer!

woensdag 11 juni

Vandaag was het ook weer pakketjesdag! Mijn bestelling van de Body en Fitshop en Alloverpiercings was vandaag binnen gekomen.

Jammer genoeg was de verpakking van mijn Goji bessen stuk gegaan onderweg. Na een telefoontje naar de klantenservice kreeg ik meteen een nieuwe verpakking opgestuurd (gratis!), wat een service. Hier kunnen andere bedrijven nog wat van leren.

Van Alloverpiercings had ik nieuwe plugs en tunnels binnengekregen. Ik heb nu 10 jaar een gestretchte oorlel. Jaren terug had ik er aan allebei de kanten twee, links iets groter. Op een gegeven moment was ik het zat en probeerde ik alles weer dicht te laten groeien. Dit ging bij mijn rechteroor helemaal goed, hier zie je helemaal niets meer van. Helaas had ik mijn linkeroor te veel gestretcht, waardoor deze niet meer dicht kan groeien. Ooit moet ik maar eens langs de dokter zodat hij ‘m kan hechten, dat schijnt namelijk de enige oplossing te zijn.. Tot die tijd draag ik gewoon zo leuk mogelijke plugs en tunnels.

 

donderdag12juni

Bij de Action hebben ze keramische messen. Ze zien er leuk uit en snijden ook nog eens goed! Als avondsnack na het fietsen lekker courgette plakjes met knoflook gemaakt)

Donderdag 12 juni: Druk

De leerlingen hebben nog maar een week les. Volgende week donderdag 19 juni is het de laatste lesdag van het jaar. Er moet nog veel gebeuren voor die tijd. Bij alle vakken die ik geef moet het lesprogramma afgerond worden, er moeten opdrachten ingeleverd worden en toetsen gemaakt worden. Dit moet natuurlijk ook allemaal nagekeken worden, soms één van de minder leuke kanten van het leraarschap.

En dan moeten er ook nog handelingsplannen geschreven worden, de rapportvergaderingen moeten voorbereid worden en en en.. Dan is er nog zoveel ander werk te doen! Eigenlijk ben je nooit klaar met je werk als leraar zijnde.

donderdag12juni2

Zo lekker deze puntpaprika’s bij de Aldi! Twee zoete puntpaprika’s voor maar 0,59 cent.

De plantjes in de tuin groeien goed, vooral de tomatenplanten gaan als een speer. Op de kofferbakmarkt had ik maandag nieuwe courgetteplantjes gekocht, maar ook deze werden al zeer snel opgegeten door die ellendige slakken.

Inmiddels heb ik wel al wat tips gekregen om slakken tegen te gaan. Ik denk dat het dan ook tijd gaat worden om hier iets mee te doen..

vrijdag13juni2

Vrijdag 13 juni: Vrijheid, gelijkheid en broederschap

Vandaag was het voor mijn brugklasleerlingen weer tijd voor een digitale toets in Quayn. Dit keer ging het over het hele hoofdstuk, Thema 5 blok 1 t/m 4. Al om tien over acht ’s ochtends zaten de leerlingen nog even snel een youtube instructiefilmpje te luisteren over dit thema.

De dag begon goed, alle leerlingen hebben hier een voldoende voor gehaald! Gaaf om te zien dat deze leerlingen nog zo gemotiveerd zijn aan het eind van het schooljaar, jammer genoeg is dit bij andere klassen wel eens anders.

’s Middags moest ik ook weer eens verder schrijven aan mijn site. Er stond al een tijdje een update van mijn artikel over de Franse Revolutie op de planning. Het oude artikel wordt dagelijks gevonden via Google. Maar dit was één van mijn eerste artikelen op mijn site, het bestaat eigenlijk alleen maar uit een begrippenlijst en een verzameling youtubefilmpjes van collega’s. Het werd tijd om dit artikel opnieuw te schrijven. (lees het artikel hier)

vrijdag13juni

Na het fietsen nog even langs de bibliotheek en daarna bakje havermout.

’s Avonds voor het voetballen was ik nog even snel naar de bibliotheek geweest om een paar boeken voor het weekend te halen.

Ik was verbaasd toen ik het boek ‘Maak je eigen apps!’ zag staan. Dit boek had ik op de IPON beurs gezien en ik was nog steeds van plan om het ooit eens te kopen. Nu is dat niet meer nodig, toch wel handig zo’n bibliotheek.

Verder had ik twee leesboeken meegenomen, ‘De Proloog’ van Bert Wagendorp en ‘De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren’ van Haruki Murakami, vooral bekend van het boek Norwegian Wood.

Ik ben vooral benieuwd naar het boek van Harui Murakami. Ik ben normaal niet zo’n fan van vertaalde boeken, maar Norwegian Wood vond ik geweldig.

Oeps, alweer bijna het hele eerste seizoen van Heroes afgekeken binnen een paar dagen tijd.

Oeps, alweer bijna het hele eerste seizoen van Heroes afgekeken binnen een paar dagen tijd.

zaterdag14juni zaterdag14juni2

 Zaterdag 14 juni: thuis tapas 

Vandaag had mijn vriend André een vrije dag. Het komt niet veel voor dat wij samen een vrije dag hebben. Ik ben vooral de weekenden en schoolvakanties vrij en André, die kok bij Catharinahoeve is, moet dan juist vaak werken!

Ik zou vandaag aan mijn studie gaan, lekker in het zonnetje met mijn laptop. En André, die wat minder van de zon houdt, zou gaan klussen. Maar het liep een beetje anders, het werd vandaag helemaal geen mooi weer! Van mijn studie was vandaag niet veel terecht gekomen. Ik begon met lezen en toen vloog de tijd ineens.

Vandaag begonnen in het boek Unbearable Lightness van Portia de Rossi, bekend van o.a. Ally McBeal en partner van Ellen DeGeneres. Portia schrijft in dit boek over   haar eetstoornis. Mooi boek!

Vandaag begonnen in het boek Unbearable Lightness van Portia de Rossi, bekend van o.a. Ally McBeal en partner van Ellen DeGeneres. Portia schrijft in dit boek over haar eetstoornis. Mooi boek!

’s Avonds zouden we lekker thuis tapas eten. Er moesten hapjes gemaakt worden, ik houd niet zo van kant en klaar hapjes uit verpakkingen met allerlei chemische toevoegingen. Ik maak ze liever zelf, niet alles hoor. Ik ben zelf vegetariër en vleeshapjes voor André koop ik liever in de winkel. Nadeel is wel dat dit nogal tijdrovend is, maar het was het meer dan waard. Niet alle hapjes staan op de foto. De vleeshapjes van André heb ik niet op de foto gezet, die vond ik er niet zo smakelijk uitzien.

Poes Lucky is de hele tijd bij mij geweest, hij vindt het altijd leuk als ik eten aan het maken ben. Niet zo gek ook, soms mag hij het even voorproeven.

Zondag 15 juni

zondag15juni

Zondag 15 juni: met een d of t?

Van medestudenten had ik de tip gekregen om het boek ‘De Taaltoets-pabo haal je zo’ aan te schaffen. Dit boek staat vol met praktische informatie en oefentoetsen om je grammatica en spelling bij te spijkeren.

Het is geen verplichte literatuur om aan te schaffen, maar toch is het wel fijn om deze zaken eerst op een lager niveau te oefenen. Als de basis er goed in zit kun je tenslotte weer een stapje verdergaan toch?

Dit is ook een handige site om te oefenen: www.hbotaaltoets.nl 

Volgende week weer een nieuwe plog / blog !

 

3 gedachtes over “Plog 9 juni t/m 15 juni 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.