Plog: 23 t/m 29 juni 2014

plog 23 juni

Hierbij weer een fotoverslag over afgelopen week 23 t/m 29 juni.

Kijk snel verder!

maandag 23 juni

Maandag: dagje Den Helder met de VMBO brugklassen

Deze week hadden wij projectweek met de VMBO brugklassen. Op maandag hadden wij een druk programma in Den Helder gepland. Een programma van CoastWatch op het strand, lasergamen, puzzeltocht en nog een uurtje vrij shoppen in Den Helder.

De dag begon met donkere wolken en uit voorzorg had ik 3 jassen meegenomen. Mijn gewone leren jack voor als het koud zou worden, mijn sportjasje voor als het net te koud zonder jas was en mijn regenjas voor als het zou regenen. Uiteindelijk was het helemaal niet nodig om een jas te dragen.. Het weer klaarde namelijk snel op en niet lang daarna hadden wij prachtig weer.

Uitslag van het lasergamen. Ik ben nummer 7, Iron Man.  Klik op de afbeelding om deze groter te maken.

Uitslag van het lasergamen. Ik ben nummer 7, Iron Man.
Klik op de afbeelding om deze groter te maken.

Het lasergamen was voor veel leerlingen het hoogtepunt van de dag. Uiteraard heb ik zelf ook meegedaan, alleen was ik iets te fanatiek. Ik had wel 524 keer geschoten, terwijl wij eigenlijk maar 500 ‘kogels’ tot ons beschikking hadden. Omdat ik zo extreem veel geschoten had, was mijn percentage van schoten die raak waren niet zo hoog. Oeps! Wel had ik nog een mooie 7e plek behaald.

Ondanks het gemopper van de leerlingen over het vele fietsen was het een erg leuke dag. Wel met een kleine domper. Op de terugreis met de TESO boot is er namelijk een fiets van één van onze leerlingen gestolen. Hij had zijn zilverkleurige mountainbike niet op slot gezet en op de een of andere manier heeft iemand zijn fiets van de boot ontvreemd. Bij een andere leerling, die zijn fiets ook niet op slot had, is zijn fiets op slot gezet en het sleuteltje verdwenen. Voor Texelse begrippen best uitzonderlijk, ik had niet eerder gehoord dat er een fiets van de boot gestolen werd! Let er dus goed op dat je je fiets altijd op slot zet, zelfs op de TESO boot..

dinsdag24juni

Dinsdag 24 juni: Nieuwe fiets en nog meer boeken

Toen ik dinsdag uit school kwam, had mijn vriend André een cadeautje voor mij. Een nieuwe fiets! Voor het dagelijkse fietsen had ik twee hele oude fietsen waar steeds wel iets mee was. Iedere keer knapte André weer één van die fietsen op zodat ik deze toch weer kon gebruiken. Voor het eerst sinds jaren heb ik nu ook eens een knappe ‘gewone’ fiets.

Ook was mijn pakketje vandaag binnengekomen, twee boeken van Bol.com. Het boek ‘Leef’ van Laura Maaskant en ‘Amy’ van de vader van Amy Winehouse. Geen moeilijke literatuur, maar gewoon twee boeken die fijn weglezen. Ideaal voor de vakantie! Ik krijg geregeld de opmerking dat ik weleens wat vrolijks mag lezen, maar dat is eigenlijk niet mijn genre. Jammer dat de halve bibliotheek op Texel volstaat met romantische boeken en thrillers, niet helemaal mijn ding.

‘Leef!’ gaat over Laura Maaskant, zij lijkt genezen van kanker maar het komt terug. Laura wijst verdere behandeling af, zij wil leven in het nu en genieten van alles wat het leven haar nog te bieden heeft. Het is een inspirerend boek met een duidelijke boodschap. Artikel volgt binnenkort.

woensdag25juni

Woensdag: Tijdscapsule 

Per klas hebben wij deze dag een tijdscapsule samengesteld. De leerlingen hebben een brief geschreven naar hun ‘toekomstige ik’. In deze brief beschreven zij hoe hun leven er nu uitziet en hoe zij denken dat hun leven er over tien jaar uit zou zien. Daarna hebben wij alle brieven, foto’s en zelfs een WK hamster van de Albert Heijn, gebundeld in een plastic doos.

Op een geheime locatie hebben wij deze tijdscapsule met elkaar begraven. Zouden de leerlingen dit over tien jaar nog weten?

Jammer dat ik zoiets zelf vroeger niet gedaan heb, wat zou er dan in gestaan hebben? Iets meer dan tien jaar geleden zat ik zelf nog op school als leerling en had ik nooit gedacht dat ik nu zelf docent zou zijn. Vroeger wilde ik altijd journalist worden, tot ik op mijn 18e naar een open dag van de school voor journalistiek in Utrecht ging. In één klap was ik genezen, al vanaf het moment dat ik daar binnenstapte wist ik dat het niets voor mij was.

Docent wilde ik eigenlijk ook niet worden. Ik wilde geschiedenis studeren, net zoals veel mensen die niet goed weten wat zij willen worden. Maar omdat ik ‘maar’ Havo gedaan had, moest ik eerst een jaar de lerarenopleiding geschiedenis volgen. Tijdens mijn eerste stage in Schagen kwam ik erachter dat dit wel iets voor mij was en dat mijn hart bij het onderwijs lag.

woensdag 24 juni

Poes Lucky heeft weer iets nieuws, hij gaat ’s avonds steeds op het bankje voor het raam staan en blijft dan de hele tijd naar binnen staren. Als je dan de deur voor hem open doet, blijft hij gewoon staan.

Woensdag: Nog meer spullen! 

Had ik juist vorige week grote opruiming gehouden in mijn kast en mijn ‘stapeltjes’ (met papieren, opdrachten, nakijkbladen of proefwerken die nog uitgedeeld / nagekeken moeten worden.) kreeg ik er vandaag weer een heleboel nieuwe spullen bij!

Alle boeken zijn voor het vak Nederlands en dus ter voorbereiding voor komend schooljaar.

Nieuw! Zwitsal wasverzachter van Robijn, ruikt zo lekker!   Wel jammer dat zo'n fles 4 euro kost, ik ben een groot gebruiker van wasverzachter en dan is het wel op den duur wel prijzig.

Nieuw! Zwitsal wasverzachter van Robijn, ruikt zo lekker!
Wel jammer dat zo’n fles 4 euro kost, ik ben een groot gebruiker van wasverzachter en dan is het op den duur wel prijzig.

donderdag26juni

Donderdag: Slufter

Vandaag stond een bezoek aan de Slufter op het programma. Onder leiding van een gids van Ecomare hebben wij hier ’s ochtends een programma gevolgd. Toen wij midden in de Slufter zaten begon het verschrikkelijk te regenen, gelukkig klaarde het niet lang daarna weer op.
IMG_1947[1]

De wolk die over de Slufter ging, dit beloofde niet veel goeds.

Eigenlijk is het wel vreemd, je bent je soms helemaal niet zo bewust van de mooie natuur die Texel te bieden heeft als je hier zelf woont. Dit was ook aan de leerlingen te merken. Sommige leerlingen waren hier nog nooit geweest! Het laat je toch weer even beseffen hoe bijzonder het is om op zo’n mooi waddeneiland als Texel te wonen.

Terug op school moesten de leerlingen een artikel schrijven over het bezoek aan de Slufter. Het beste artikel krijgt een plaats in het gratis krantje ‘Texel dit weekend’.

Deze serie viel een beetje tegen, had er veel goeds over gehoord. Toch blijf ik er naar kijken en is het vermakelijk, maar minder goed dan ik aanvankelijk gedacht had.  Te zien via Netflix.

Eindelijk ben ik ook begonnen met het kijken van deze serie ‘Orange is the new black’. Deze serie viel een beetje tegen, had er veel goeds over gehoord. Toch blijf ik er naar kijken en is het vermakelijk, maar minder goed dan ik aanvankelijk gedacht had.
Te zien via Netflix.

vrijdag 27 juni

Op weg naar huis vanaf sporthal ‘Ons Genoegen’ stond er een grote ‘A’ in de lucht. De A van André!

Vandaag moesten de leerlingen van mijn mentorklas hun laptop inleveren. Vanaf maart hebben wij een pilot e-learning gedraaid met deze klas, iedere leerling kreeg hiervoor een eigen laptop tot hun beschikking. (Klik hier voor verschillende verslagen hierover)

De leerlingen zijn zorgvuldig met hun laptop om gegaan. Je merkt dat zij hier toch beter mee om gaan als het hun ‘eigendom’ is, in plaats van een laptop uit de laptopkar van school. Volgend jaar gaan we weer verder!  Wel gaaf dat ik volgend jaar mijn eigen mentorklas Nederlands geef, dan kunnen we het vak Nederlands ook hierin betrekken en digitaliseren.

Vandaag was de laatste les spinning: Race Day!

Vandaag was de laatste les spinning: Race Day!

’s Avonds was de laatste spinningles bij Stay Fit, dit keer was het raceday. Eigenlijk is in de zomer binnen sporten een beetje tegen mijn principes, ik sport het liefst buiten. Maar het spinnen is erg leuk om te doen, dus daar maak ik graag een uitzondering voor.

Deze avond was ook de diploma-uitreiking van de eindexamenkandidaten. Omdat er dit jaar een record aantal leerlingen geslaagd waren, werd de avond in tweeën gesplitst. Na het spinnen moest ik mij enorm haasten, snel douchen en toen door naar de diploma-uitreiking. Het is toch iets waar je bij moet zijn als docent, hier hebben de leerlingen al die jaren naar toe gewerkt.

Filmpje van de diploma-uitreiking, gemaakt door collega Sylvia Schoo. Super leuk gedaan!

zaterdag 28 juni

Blijkbaar was er ’s avonds voetballen op televisie. Er was werkelijk niemand op straat, tijdens het fietsen kwamen we dan ook bijzonder veel dieren tegen.

Zaterdag 28 juni: Overal beestjes

De buurschapen mochten op ons land vooraan alles opeten. De lammetjes zijn deze week bij de ooien weggehaald dus zijn ze een beetje van slag. Af en toe zet ik Jack hier ook even neer zodat hij hier kan eten, maar hier wil ik dan wel bij zijn. Ik ben bang dat mensen hem van alles gaan geven als hij langs de weg staat. Deze mensen zijn onwetend en bedoelen het goed. Maar zij weten niet dat paarden hier ziek van kunnen worden.

In de zomer fietsen er zoveel mensen langs ons land en er stoppen geregeld mensen om foto’s van Jack te maken. Eigenlijk nooit van Sunny, alleen van Jack. Sunny houdt ook niet zo van foto’s, dan moet zij te lang stil staan en daar heeft zij helemaal geen zin in. Jack neemt graag de tijd om te poseren voor foto’s. Toch wel een vreemd paard, zodra je met een fototoestel in de buurt bent gaat hij er al helemaal klaar voor staan. Dan gaat zijn hoofd helemaal rechtop en de oortjes naar voren.

Zelfs van een afstand gaat Jack al poseren. Nu moet je wel heel goed kijken op deze foto, het was donker en grauw weer geworden 's avonds.

Zelfs van een afstand gaat Jack al poseren. Nu moet je wel heel goed kijken op deze foto, het was donker en vreemd weer geworden ’s avonds.

’s Avonds de laatste aflevering van Nashville gekeken. Wat een geweldige serie! In een week tijd hebben we twee seizoenen op Netflix gekeken, ik kan niet wachten tot het derde seizoen begint.

Eén van de beste nummers uit de serie. Oorspronkelijk geschreven over een liefde in het verleden, maar in deze scene toepasselijk gezongen voor Scarlet’s moeder.

Ruim 3 weken later is mijn pakketje dan eindelijk binnen gekomen. Hartstikke leuk zo'n pakketje, maar ik had het achteraf net zo goed hier op Texel kunnen kopen. Dan had ik geen drie weken hoeven wachten, maar had ik het meteen in huis gehad!

Ruim 3 weken later is mijn pakketje dan eindelijk binnen gekomen. Hartstikke leuk zo’n pakketje, maar ik had het achteraf net zo goed hier op Texel kunnen kopen. Dan had ik geen drie weken hoeven wachten, maar had ik het meteen in huis gehad!

zondag  29 juni

Poes Dave zit er gezellig bij.

Zondag: Tuin

Schreef ik vorige week al dat alles lekker groeit in de tuin, nu gaat het helemaal als een speer. De verschillende regenbuien van deze week hebben de tuin goed gedaan. Zelfs de zielige olijfboom die ik vorig jaar bij de Albert Heijn heb gekocht begint goed te groeien. Ik had ‘m al bijna in de groene container gedaan, maar nadat ik een berichtje op een Facebook pagina over moestuinen had gezet bleek dat de olijfboom toch nog leefde. Hij begint weer helemaal letterlijk en figuurlijk op te bloeien.

Ook mijn rotstuintje begint goed te groeien. Vorig jaar heb ik deze aangelegd en er verschillende plantjes in gezet. Het leek niet zo goed te groeien, maar de laatste weken komen duiken overal nieuwe plantjes op en zelfs bloemetjes.

Boven: Olijfboom Beneden: Druif en rozemarijn

Boven: Olijfboom
Beneden: Druif en rozemarijn

In plaats van voetbal kijken, lekker bij de paarden op het land.

In plaats van voetbal kijken, lekker bij de paarden op het land.

Volgende week weer een nieuwe plog!

Een gedachte over “Plog: 23 t/m 29 juni 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.