Plog: 30 juni t/m 6 juli 2014

plog blog 6 juli

Hierbij weer een nieuw overzicht van afgelopen week 30 juni t/m 6 juli. Deze week was de laatste week van dit schooljaar en stond in het teken van afronden. Met andere woorden: rapportvergaderingen en handelingsplannen schrijven. Nu heb ik heerlijk vakantie tot en met 17 augustus. Hopelijk gaat het weer iets beter worden, de vooruitzichten voor komende week zijn niet zo heel goed..

Kijk snel verder! 

maandag30juni

Van mijn ouders had ik een tas vol met cadeautjes gekregen. Ik had op mijn school gesolliciteerd op een LC funtie en deze ook gekregen, reden voor cadeautjes!

Maandag 30 juni: Rapportvergaderingen en Quizlet

Vandaag had ik veel ‘vrije’ uren tussen de rapportvergaderingen door. Eigenlijk had ik deze moeten besteden om alvast handelingsplannen te schrijven. Maar ik besloot dat nog even uit te stellen en alvast alle resterende begrippen van onze Mens & Maatschappij methode in Quizlet te zetten. (Zie artikel over Quizlet). Voor een groot deel had ik dit al gedaan voor de 1e en 2e klas. Maar begin van het schooljaar was ik hier nog niet mee gestart.

Een hele klus, maar dan is het wel alvast klaar voor komend schooljaar. Een ander deel was ik aan het overzetten naar WRTS en Quandle (Ook twee applicaties waar je woordjes mee kunt overhoren), maar op de een of andere manier ging de internetverbinding heel erg traag vandaag. Zo frustrerend dat ik daar maar mee stopte.

brandweeroefening

Maandag 30 juni: Oefening Eendenvijver

Brandweer Texel deed ’s avonds een oefening bij de Eendenvijver aan de Elemert in Den Burg. Hierbij moesten zij een drenkeling uit het water halen. Helaas de laatste tijd op Texel een actueel onderwerp.  Mijn vriend Andre zit bij de vrijwillige brandweer. Hij moest vandaag maar tot half 5 werken bij Catharinahoeve, zodat hij op tijd bij deze oefening aanwezig kon zijn.

Normaal gesproken ga ik niet zo snel kijken bij een oefening. Maar dit keer was het zo dicht bij huis, dat ik toch even om het hoekje ging kijken.

dinsdag1juli

Toch wel gek, een school zonder leerlingen.

Dinsdag: Handelingsplannen schrijven

Ik ben mentor van een LWOO brugklas, een VMBO klas met leerwegondersteuning. In dit soort klassen zitten leerlingen die net een beetje meer hulp kunnen gebruiken. Zij hebben bijvoorbeeld achterstanden in taal, rekenen of een rugzakje. Deze klassen zijn klein, zodat er meer aandacht is voor de individuele leerling.

Voor deze leerlingen moeten wij drie keer per jaar een handelingsplan schrijven. Een hele klus. Omdat alles ook in tweevoud geprint moest worden heb ik dit op school gedaan. Kon ik het ook meteen in de rapporthoesjes doen.

Afgelopen dagen had ik door alle drukte op school, mijn bezoekje aan de bibliotheek gemist. Ook dit keer liet ik de literatuur die ik eigenlijk voor mijn studie moet lezen nog even links liggen. Nu is dat in de bibliotheek op Texel niet zo moeilijk, veel literatuur voor mijn lijst is daar niet te vinden. Er zijn enorm veel thrillers en romannetjes te vinden,  die zijn blijkbaar populair. Maar als ik dan op zoek ga naar literatuur van mijn lijst is de keuze beperkt.

Nu was dat dit keer niet zo’n probleem. Ik had meer zin om wat makkelijk leesbare boeken voor tussendoor mee te nemen. En voor mijn studie de gedichtenbundel ‘ Domweg gelukkig in de Dapperstraat’.

‘Morgen ben ik een leeuw’ van Arnhild Lauveng heb ik meteen dezelfde avond nog gelezen. Dit boek heeft de Noorse Arnhild geschreven over de keren dat zij op een psychiatrische inrichting terecht gekomen is. Zij heeft beschrijft de periode in haar leven dat zij last had van psychoses en schizofrenie. Mooi boek om te lezen.

woendag2juli

Dit bedeltje wat wij in ons team deze week allemaal gekregen hebben gaat hopelijk geluk brengen! Het heeft een mooi plekje gekregen bij mijn boekenkast.

Woensdag 2 juli: Schrijven op de ouderwetse manier

Vandaag was ik opzoek gegaan naar mijn oude aantekeningenschrift van Aardrijkskunde. Nu ben ik zelf docent op OSG de Hogeberg, maar vroeger heb ik hier natuurlijk zelf als leerling op school gezeten. Texel heeft ten slotte maar 1 middelbare school.

17 jaar geleden zat ik zelf in de brugklas en moest ik van mijn docent Aardrijkskunde een schrift hebben om aantekeningen in te schrijven voor zijn vak. Iedere week zette hij nieuwe aantekeningen op het bord. Je moest ze wel overnemen, want deze zaken stonden niet in het lesboek. Laptops of tablets hadden we toen nog niet in de klas. Je moest wel schrijven op de ‘ouderwetse’ manier, met pen en papier.

Het eerste jaar in de brugklas heb ik dit dan ook trouw gedaan. Maar na verloop van tijd had ik mijn motivatie en enthousiasme voor school een beetje verloren en kreeg ik een zogeheten 5,5 mentaliteit. Aantekeningen kon ik per slot van rekening ook kopieren van een andere leerling, dan had ik weer tijd om te kletsen of om te lezen.

Veel schoolspullen van vroeger heb ik weggegooid, maar dit schrift heb ik altijd bewaard. In de loop van de jaren was deze Aardrijkskunde docent mijn collega geworden. Deze week zouden wij afscheid van hem nemen. Bij collega’s die afscheid nemen wordt er een afscheidsboek gemaakt, waarbij je iets voor diegene maakt. In het kader daarvan was ik opzoek naar oude foto’s en dus ook mijn aantekeningenschrift. Leuk om al die oude spulletjes weer eens te zien!

woensdag2juli2

Bij de pony’s kregen we bezoek van Duitse toeristen. Dit meisje wilde heel graag een worteltje geven aan Jack.

Woensdag 2 juli: Buiten

Vandaag hadden we bij mijn lievelingswinkel de Action wat nieuw voedsel voor de vogeltjes gekocht. De bedoeling is dat dit niet te laag bij de grond is, anders worden de vogeltjes wel heel makkelijk een prooi voor katten. Het leek André wel een goed idee om de voederhuisjes hoog in de boom te hangen. Dat leek mij ook wel, alleen durf ik zelf niet in de boom te klimmen. Gelukkig durfde André dit wel.

Een paar uur later waren er al grote vogels geweest die alles uit de boom gegooid hadden.. André gaat nu een gaasje ervoor maken, zodat alleen de kleinere vogels erbij kunnen.

donderdag3juli2014

Mijn nieuwe Nikes!

Donderdag 3 juli: Loombandjes maken

Tot mijn grote verbazing was er bij de Action weer een nieuwe voorraad loomelastiekjes binnen gekomen. Uiteraard heb ik meteen mijn slag geslagen en verschillende kleurtjes meegenomen. Ook waren er speciale UV elastiekjes die verkleuren als zij in het licht komen. Alle zakjes waren maar 0,79 per stuk!

donderdag3juli2

Mira vond het wel interessant om te kijken hoe wij het schaap weer terug op het landje probeerden te krijgen.

 Donderdag 3 juli: Schapenjacht

Eén van onze buurschapen was vandaag ontsnapt. Zij was onder het draad door gegaan en liep op het grote stuk land.

Wij zijn met verschillende touwen bezig geweest, maar het schaap weigerde mee te werken. Iedere keer rende zij toch weer terug of sprong over het draad heen. Ik heb een schaap nog nooit zo hoog zien springen! Uiteindelijk hebben wij haar maar een eigen bak met water gegeven en op het stuk laten staan.

vrijdag4julij

Vrijdag 4 juli: Consumentenbond

Een tijdje geleden werd ik door de Consumentenbond benaderd of ik mee wilde werken aan een artikel over Chromebooks. Dit stukje was vandaag verschenen in de nieuwe DigitaalGids van de Consumentenbond, wel gaaf om ineens jezelf in zo’n tijdschrift te zien staan!

vrijdag4juli2

We hebben niet alleen in de tuin plantjes staan. Ook binnen hebben wij verschillende planten 🙂

Vrijdag 4 juli: Tuinperikelen

Na de plenaire jaarafsluiting van school was ik vandaag al vroeg klaar.De zomervakantie kan beginnen!  Tijd om weer eens lekker in de tuin aan het werk te gaan. Jammer genoeg groeit alles niet zo hard als ik zou willen. Alles is wel in ontwikkeling en groeit volop, maar wij kunnen, op verschillende kruiden na, nog niet oogsten. Ik kan niet wachten tot wij zelf onze tomaatjes, radijsjes, worteltjes, courgettes en vruchtjes uit de tuin hebben!

irish tinker

Nieuw hoofdstel voor Jack. Een F.R.A. Meroth hoofdstel

Voor Jack heb ik dit hoofdstel gekocht. Jack is een bijzonder paard en heeft veel meegemaakt in de periode voordat wij hem kregen. Hij heeft moeite met het vertrouwen van mensen en is bang voor vreemde mensen, vooral mannen. Op het land zelf is het een super paard en kan ik veel met hem doen, buiten het land is het een gevaar op de weg. We hebben in het verleden veel ‘bijna’ ongelukken gehad, die net op het randje goed af liepen.  Nu ben ik vooral op het gebied van vrijheidsdressuur met hem bezig, iets dat Jack super vindt!

Mensen vinden dat soms weleens raar als je kunstjes doet met een paard. Veel mensen vinden dat een paard alleen maar ‘goed’ is om op te rijden. Zij zien een paard vooral als gebruiksvoorwerp.

Zelf zie ik dat anders. Jack is echt mijn maatje en ik geniet van het verzorgen van hem. Ik neem ook gerust een boek of laptop mee en ga dan lekker bij hem in het land zitten.  Een paard is veel meer dan een ‘ding’ dat je 23 uur per dag op stal hebt staan en er dan per dag een uurtje uit laat. Het is een vriend voor het leven die je meer te bieden heeft dan het rijden van een rondje op zijn rug.

De laatste tijd ben ik vooral bezig om Jack de Spaanse pas te leren als ik op hem zit. Dit gaat nog niet helemaal goed. Het ziet er nu meer zo uit: lopen, stilstaan, hoef schrapen, verder lopen. Maar we hebben de tijd, zeker nu ik zomervakantie heb.

zaterdag5juli

Zaterdag 5 juli: Rainbow Loom

Met behulp van Youtube weer nieuwe Loombandjes gemaakt. Een hels karwei in het begin.. Gelukkig is het uiteindelijk nog goedgekomen en zijn ze heel gaaf geworden.

zaterdag5juli2

Pindapasta van de Body en Fitshop is echt een aanrader, super lekker! Gemaakt van 100 % geroosterde pinda’s, verder geen toevoegingen. Zelfs geen zout 🙂

Zaterdag 5 juli: Snelstart

Vandaag was er open dag bij Snelstart. Ik keek daar mijn ogen uit, wat een enorm bedrijf is dat! Ik had daar eerlijk gezegd helemaal geen weet van. Ook de manier waarop de werkplekken zijn ingericht zijn inspirerend, daar kan mijn school nog een voorbeeld aan nemen..

De werknemers hebben een bureaustoel met een computertje erin, zo worden zij als het ware ‘gedwongen’ om altijd in de juiste houding te zitten. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een soort skippybal achter het bureau.

Het bureau zelf is in hoogte verstelbaar. De werknemers nemen twee keer per dag een korte pauze, waarbij zij buiten een wandeling maken. Alles in het gebouw is ruim, open en licht. Eigenlijk heel on-Texels als je er binnen bent, interessant om eens een kijkje te nemen.

’s Middags heb ik mijn site een kleine update gegeven. Voor de Geschiedenisklassen van komend schooljaar heb ik alvast een eigen pagina aangemaakt en bijbehorende informatie er aan gekoppeld. Wij gaan werken met de nieuwe methode van Geschiedeniswerkplaats voor de 1e en 2e klassen, dus moet mijn site daar ook op ingesteld zijn. Aansluitend heb ik een deel van de begrippen van de eerste hoofdstukken in Quizlet gezet. Scheelt allemaal alvast voor komend schooljaar!

honda

André neemt voor de paarden en kippen vaak groente en fruit schilletjes mee van zijn werk. Het was vandaag een drukke dag in Catharinahoeve, dus André had ook extra veel emmers die hij vervolgens op een originele wijze aan zijn motor heeft gemonteerd.. De paarden en kippen zijn hier altijd erg blij mee. Dit keer zaten er zelfs stronkjes van de sla in, daar is Sunny gek op!

Zondag: Regen, regen en nog meer regen

Jack, Sunny en de kippen smikkelen lekker van de schilletjes.

Jack, Sunny en de kippen smikkelen lekker van de schilletjes.

Wat een vervelend begin van de zomervakantie, de hele dag was het koud en regende het.

Echt weer om lekker een serie marathon te houden. Een groot deel van de middag heb ik seizoen 2 van Orange is the New Black verder gekeken op Netflix. Deze serie wordt steeds beter lijkt het wel!

 

Volgende week meer! 🙂

3 gedachtes over “Plog: 30 juni t/m 6 juli 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.