Vakantie Plog: 7 juli t/m 13 juli 2014

plog7juli

Ook deze week weer een nieuwe plog, een foto verslag die in het teken van de zomervakantie staat. Lees snel verder!

maandag7juli

Groente stoofpotje van courgette, groente en kidneybonen. Lekker! 🙂 Het was zo warm, dat de lens van mijn mobiel meteen besloeg.

Maandag 7 juli: Vakantie!

Lekker even een dagje om bij te komen van alle drukte van afgelopen week. En het begon meteen al goed met super mooi weer! In de tuin ben ik bezig geweest met het verwijderen van onkruid tussen de plantjes en daarna lekker gelezen. Dit keer het boek Pil van cabaretier Mike Bodde.

In dit autobiografische boek beschrijft hij zijn depressie, waar hij jarenlang mee te maken heeft gehad. Het duurde even voordat het duidelijk was wat er met Mike aan de hand was. Eerst werd er gedacht dat hij aan ME leed, maar uiteindelijk bleken zijn symptomen bij een depressie te horen. Hij probeert verschillende medicatie uit, wat niet altijd goed uitpakt. Bij een van de medicijnen die hij voorgeschreven krijgt, krijgt hij angstgevoelens en waanbeelden. Later bleek dat je normaal gesproken een kalmerend middel bij dit medicijn hoort te krijgen. Behalve met zijn depressie, krijgt Mike ook nog te maken met de dood van zijn broer. Uiteindelijk weet Mike uit zijn depressie te komen, niet door therapie maar door een pil, Anafranil.

Het is een interessant boek om te lezen en bevat ondanks het zware onderwerp toch wat humor, iets dat je bij een cabaretier ook wel verwacht. Mike heeft dit boek geschreven om mensen te informeren over het dit onderwerp en om mensen te helpen die last hebben van een depressie.  Mocht je meer willen zien, bekijk hier dan een korte documentaire over Mike Bodde.

dinsdag8juli

De lievelingsplek van mijn kat Lucky, de vensterbank 🙂 Wegens het donkere weer, ook een donkere foto.

Dinsdag 8 juli: Druilerige dag..  Vandaag was het wel weer even afkicken, het regende en het was koud. Ideaal weer om Orange is the New Black op Netflix verder te kijken. Wat een einde van het 2e seizoen zeg! Ik zat echt op het puntje van mijn stoel!  Uiteraard kan ik niets verklappen, dat is niet leuk voor de mensen die het nog willen zien. Ik kan niet wachten tot seizoen 3 uitkomt. In de tussen tijd luister ik maar steeds naar You’ve got time van Regina Spektor, het nummer dat je aan het begin van iedere aflevering hoort. Toevallig (of niet?) is Regina Spektor ook nog eens van mijn favoriete zangeressen.

Ook ben ik begonnen met het maken van een planning voor mijn studie. De gehele studie is 240 studiepunten, 60 punten per studiejaar en per punt staat ongeveer een studielast van 28 uur. Inmiddels sta ik op 77 studiepunten, dat lijkt veel maar ik had eigenlijk al op 90 willen zitten. Een aantal modules heb ik al voor een deel afgerond, maar nog niet helemaal waardoor ik daar nog geen punten voor heb gekregen. Tijd om aan de slag te gaan!

Om mijzelf te belonen aan het eind van de dag, mocht ik nog een boek lezen. ‘ Pogingen om iets van het leven te maken’  van Hendrik Groen (pseudoniem). Hierin beschrijft een (fictieve) bejaarde zijn jaar in een verzorgingshuis, het is een bundel van columns die eerder al op een blog verschenen zijn. Ik heb het boek nog niet uit, maar het is erg vermakelijk om tussendoor te lezen. Vooral omdat het fragmenten uit een (fictief) dagboek zijn, kan ik af en toe het boek ook even weg leggen. Anders heb ik toch al snel de neiging om het aan een stuk door te lezen.

woensdag9juli

Tussen de middag lekker spinazie met restjes courgette en wortel van de dag ervoor gegeten.

Woensdag 9 juli: Denny Crane!

Het komt maar heel weinig voor dat ik ‘normale’  televisie kijk. Alleen het journaal kijk ik, voor de rest kijk ik meer televisie on demand met bijvoorbeeld Netflix, Youtube, Uitzending gemist, of gewoon een blu-ray. Maar door het slechte weer, keek ik toch tussendoor even naar televisie.

Televisie on demand is echt iets van deze tijd, je kijkt op een eigen gekozen tijdstip het programma dat jij wilt kijken. Niets wachten, of reclames, je bepaalt het zelf! Tijdens het zappen zag ik ineens dat  Boston Legal op televisie was, een van mijn (onze) lievelingsseries.

Bij de pony’s was het vandaag erg stormachtig, de tonnen vlogen in het rond. woensdag9juli2

Woensdag 9 juli: Buon Appetito

Andre was vrij deze dag en omdat we allebei geen voetbalkijkers zijn besloten we lekker uiteten te gaan.

Een tijdje geleden was er een nieuw Italiaans restaurant geopend in de Weverstraat in Den Burg, voorheen zat hier de Griek. Dus besloten wij om hier eens naar toe te gaan. Bij binnenkomst was ik meteen al niet zo enthousiast, wij zaten achterin en het was daar erg kaal en kil. Niet iets wat je bij een Italiaan verwacht, daar verwacht je toch muziek, kleur en gezelligheid.

Ook de rest viel eigenlijk een beetje tegen. De bediening was erg vriendelijk, het is er betaalbaar, maar het eten was niet zo bijzonder. Ik had de spaghetti met verse (?) tomaten, basilicum en kaas, het geheel smaakte een beetje chemisch. Over de gigantische (Action) borden waren kruiden uit een potje gestrooid, waarom zou ik niet weten. Het staat niet mooi en je proeft er ook niets van. Ook vroeg ik mij af waarom ze juist deze borden hadden, dat past toch helemaal niet bij een Italiaans restaurant?

Het basilicumblaadje die bovenop de pasta was neergelegd zag er niet zo fris uit, er zaten plekjes op. In onze tuin heb ik basilicum staan die er mooier uit ziet, maar om nu je eigen blaadjes mee te nemen..

Verder hebben we een gezellige avond gehad. Ik zou hier niet snel nog een keer naar toe gaan, dan ga ik toch liever naar de Italiaan in de Kogerstraat in Den Burg. Daar hebben we vorige keer heerlijk gegeten en ook de hele ambiance vond ik daar veel fijner.

donderdag10juli

Nog een paar nieuwe loombandjes!

Donderdag 10 juli: Wir Kinder vom Bahnhof Zoo

Joepie, eindelijk weer een zonnetje! Alleen was ik maandag toch wel een beetje verbrand, dus vandaag bracht ik in de schaduw door. De hele middag zaten er meeuwen op de schuur en bovenop het huis. Zou het komen omdat André ze een paar dagen terug een broodje gegeven had? Ik hoop het niet, ik ben niet zo’n fan van meeuwen.

Vandaag weer een boek gelezen, dit keer het vervolg op Christiane F. Dinsdag in de bibliotheek zag ik ineens het boek: ‘Christiane F. mijn tweede leven’ staan. Christiane F. is altijd een favoriet van mij geweest en vaak liet ik de film in de 2e klas zien bij Mens & Maatschappij gekoppeld aan een opdracht. Ondanks dat het een film uit de jaren ’80 is, nog steeds een actueel onderwerp dat indruk maakt op leerlingen. Ik was dan ook blij verrast toen ik ineens dit boek in de bibliotheek zag staan, ik wist helemaal niet van het bestaan van dit boek!

In dit boek vertelt Christiane hoe het met haar gegaan is de afgelopen 35 jaar. Ik heb ‘m nog niet helemaal uitgelezen, omdat ik tussendoor ook nog bezig was met het boek over bejaarde Hendrik Groen.

healthwatch

Ik wil al een tijdje een Fitbit horloge, of een Garmin Vivofit. Maar ze zijn best prijzig. Deze horloges staan in verbinding met een app op je telefoon. Het is soort uitgebreid sporthorloge. Met een stappenteller, calorieteller en het analyseert je slaapgedrag. Bij de Blokker hadden ze hier een goedkope variant van, voor maar 29,99. Eigenlijk had er toen al een belletje moeten gaan rinkelen bij mij. Ik kocht dit horloge en was meteen al teleurgesteld. De bijbehorende app was niet te downloaden. Het gaf aan dat mijn telefoon niet geschikt was, een beetje vreemd aangezien ik gewoon een Samsung Galaxy 4 mini heb. Zonder app is het gewoon een duur oranje bandje aan je pols. Er wordt dan niets bijgehouden. Deze zogenaamde Healthwatch heb ik daarom maar meteen de volgende dag weer terug gebracht, gelukkig kreeg ik gewoon mijn geld terug.

vrijdag11juli2

Broodjes voor de kippen!

Vrijdag 11 juli: Kruidenvrouwtje

De kruiden in onze tuin zijn flink gegroeid door alle regen en zon de afgelopen dagen. Vooral de salie heeft zich flink vermenigvuldigd. Ik weet nog niet zo goed wat ik hier mee ga doen. Het schijnt dat je er lekkere thee van kunt maken, maar het lijkt mij een beetje smakeloos. Iemand tips wat ik hier van kan maken?

’s Avonds was er na het NOS journaal, op Eenvandaag een item over Flipping the Classroom. In dit item kwam een oud klasgenoot van de lerarenopleiding aan bod, leuk om te zien. Aanrader om het nog een keertje terug te kijken: klik hier om het item terug te kijken. 

vrijdag11juli

Na de wat minder lekkere pasta van woensdag, dit keer macaroni met zelfgemaakte saus. Van échte verse tomaten en met lekkere verse groenten. Geen chemisch smaakje, zout of e-nummers.

 Vrijdag 11 juli: Model Jack

Een aantal jaar geleden kwam kunstenaar Daan van Loenhout bij ons op het paardenland. Hij wilde graag mijn tinker Jack tekenen. Hartstikke leuk natuurlijk! Hij heeft een schilderij van Jack gemaakt en een tekening.

Afgelopen vrijdag was ik in Oudeschild, waar een markt op de haven bleek te zijn. Dezelfde kunstenaar had hier een kraampje en verkocht deze tekening van Jack! Niet het origineel natuurlijk, maar een extra druk. We hebben zelf ook een exemplaar gekocht. (Stiekem vind ik eigenlijk dat we deze hadden moeten krijgen, het is tenslotte ons paard) Wel een raar gezicht om ineens je eigen paard tussen al die tekeningen en schilderijen te zien staan!

Wilhelminalaan Texel

’s Avonds was het nog hartstikke warm buiten. Dus hebben we lekker in de tuin nog even gezeten. Jammer dat de bijliggende Aldi zoveel licht geeft, dat zorgde er voor dat alle Action verlichting een beetje in het niet viel.

zaterdag12juli

Kalfjes bij Wezenspyk 🙂

Zaterdag 12 juli 2014: Toerist op eigen eiland

Eigenlijk wel vreemd, ik woon al jaren op Texel maar toch weet je soms van het bestaan van bepaalde zaken niets af.

Zo schijnt er een nieuwe kruidenbitter te zijn, Wadloper. Of misschien is het eigenlijk wel helemaal niet nieuw, ik had er in ieder geval nog nooit van gehoord. Het wordt gemaakt op de Bonte Belevenis en is daar dan ook te koop.

Mijn broer en schoonzus gaan binnenkort naar Kroatië en zijn hiervoor speciaal een mandje met allemaal Texelse producten aan het samenstellen. Omdat zij niet op Texel wonen en deze dag op visite kwamen, ging ik met mijn schoonzus op pad om deze spulletjes te halen. Zelf heb ik ook wat spulletjes meegenomen, ik kom tenslotte niet iedere dag op Wezenspyk om kaas te halen of bij de Bonte Belevenis! Ik had ook nog een speciale Texelse pesto  van Isola Bella gekocht gemaakt van Lamsoor (plantje), maar deze heb ik toch maar aan mijn broer gegeven. Leuk om eens toerist op eigen eiland te spelen, moet ik misschien eens vaker doen.

20140713_142301

André was deze week aan het klussen geweest. Hij had al eerder de muur tussen de slaapkamers weggehaald. Eigenlijk kon je het geen muur noemen, het was voor de helft een schotje en voor de andere helft kastruimte. En dus ook in de andere slaapkamer. Heel onpraktisch, maar het schijnt dat dit in de jaren ’30 normaal was. André heeft zelf alles eruit gesloopt en er een nieuwe muur in gemaakt. Ik zou willen dat ik zo handig was! 🙂

Fruitsalade

Fruitsalade! Perfect voor bij dit zomerweer.

zondag13juli

Sommige kunstjes in het boek zijn wel erg hoog gegrepen..

Zondag 13 juli 2014: Circuspaard

’s Ochtends moest ik met mijn studie aan de slag. Vakdidactiek voor het vak Nederlands. Een groot deel heb ik al afgerond, maar de eindopdracht nog niet.

’s Middags ben ik met Jack aan de slag gegaan. Zijn lange manen en staart hebben veel onderhoud nodig. Jacks manen en staart groeien van nature in soort van dreadlocks, een beetje gedraaid. Als ik niet zoveel aandacht aan zijn manen en staart besteed, zitten er al snel klitten in.

Daarna was het tijd voor vrijheidsdressuur, oftewel kunstjes doen. Ik ben Jack aan het leren om te buigen, hier gaat veel tijd in zitten. Iedere week gaan we weer een stukje verder, hij kan nu zijn hoofd op commando tot bijna zijn knieën doen. Verder gingen we vandaag voor het eerst oefenen om op een blok te staan. In het boek dat ik gebruik staat een mooi voorbeeld van een paard dat met één been op een blok staat en de andere strekt. Dit is nog een beetje te hoog gegrepen, maar ik heb Jack wel zo ver dat hij zijn been even op het blok zet op commando.

Jammer genoeg was ik iets te lang door gegaan met Jack, waardoor hij op het laatst er geen zin meer in had en met het blok ging spelen.

Een gedachte over “Vakantie Plog: 7 juli t/m 13 juli 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.