Vakantie plog: 14 t/m 20 juli 2014

plog14juli

Hierbij weer een nieuw fotoverslag van afgelopen week, 14 t/m 20 juli 2014.

Deze week was de tweede week van de zomervakantie. Wat een hitte! Helaas is de week daardoor wat minder productief geworden dan ik in eerste instantie in de planning had. Maar gelukkig heb ik nog een aantal weken vakantie.

Kijk snel verder!

maandag14juli

Twee van mijn favoriete spellen van vroeger: World of Warcraft en Fort Boyard. Fort Boyard is al van langer geleden, dit speelde ik vroeger altijd met mijn broer. Volgens mij leenden we dan dit spel van de bibliotheek. Uit nostalgie had ik dit spel bijna meegenomen. Ook lag World of Warcraft er voor 1 euro. Natuurlijk zal de code die je nodig hebt om een account aan te maken al verbruikt zijn, dus heb je er niet zo veel aan. Dit spel heb ik altijd nog in mijn boekenkast staan, heb het jaren gespeeld! 🙂

Maandag 14 juli: Den Helder

Als ik vanaf Texel naar Den Helder ga, ga ik altijd het liefst op de fiets. Ik vind het vreselijk om in zo’n overvolle bus te zitten, vooral in de zomer. Het is in principe maar een klein stukje fietsen, je bent er zo. Ook is het fijn dat je in Den Helder mobiel bent, je rijdt zo naar de Action of Kringloopwinkel Rataplan. Je hoeft verder geen rekening te houden met openbaar vervoer, op de veerboot naar Texel na dan.

De kringloopwinkel in Den Helder is een van mijn favoriete winkels, op de Action na. Ik vind er altijd wel een leuk koopje. Ook zijn de prijzen hier redelijk, boeken zijn in verhouding goedkoop. Per boek was ik ongeveer 1,25 kwijt. Dit keer was ik vooral op zoek naar een aantal boeken, ik heb altijd een rijtje boeken in mijn hoofd waar ik naar op zoek ben als ik op een rommelmarkt of in een kringloopwinkel ben. Natuurlijk vind ik ze nooit allemaal in één keer, maar ik ben redelijk op weg..

Ik wilde graag het boek Borderliner en de verzameling columns van Ischa Meijer, de Dikke Man kopen. Het duurde even voordat ik ze gevonden had, ik ben letterlijk bijna alle boeken afgegaan. Maar uiteindelijk heb ik ze wel gevonden.

Van het boek ‘de Dikke Man voor altijd’ waren zelfs twee exemplaren. Dus mocht iemand er ook één willen..

maandag14juli2

Hierboven de aanwinsten van een paar uurtjes shoppen. Behalve nieuw leesvoer heb ik ook haarbandjes van de nieuwe Nike collectie gekocht. Niet bij de kringloop natuurlijk, maar gewoon in de sportwinkel. Dit zijn de enige bandjes die goed in je haar blijven zitten bij het sporten. En ook nog eens in geweldige kleurtjes! Ook heb ik in de opruiming een nieuw Nike vest en sportlegging gekocht. Normaal ben ik niet zo van de merkkleding, maar op het gebied van sportkleding wel. Behalve dat het er leuk uitziet, blijft het ook goed in de was en nog belangrijker: het blijft perfect zitten tijdens het sporten. Als er iets irritant is, is het een afzakkende broek..

dinsdag15juli

Perfect weer om sapjes te drinken, ik ben dol op tomatensap. Liever maak ik met mijn blender zelf sapjes, maar soms vind ik het te veel ‘gedoe’. In deze sappen van Zonnatura zitten wel toevoegingen, ze zijn niet helemaal puur natuur.

Dinsdag 15 juli: Studie en Jack

’s Ochtends even aan mijn studie gewerkt, vooral heel veel leeswerk. Zo’n studieboek leest toch wel anders dan een ‘gewoon’ boek. De digitale leeromgeving waarin ik werk lag er de halve dag uit. Dat is dan toch wel een groot nadeel van e-learning, je bent bij technische storingen meteen een beetje gehandicapt.

’s Middags was het gelukkig niet zo warm en kon ik met Jack aan de slag. Hij vindt zijn nieuwe kunstje om zijn hoef op een blok te zetten erg leuk. Iets te leuk, want hij wordt zo enthousiast na een tijdje dat hij er tegenaan begint te trappen en niet meer wilt stoppen.  Ook iedere keer als we in de buurt van het blokje zijn, gaat hij harder lopen en probeert er als het maar even kan er al zelf naar toe te lopen. Het blijft een Tinker, erg eigenwijs soms.

 

Leuke spulletjes bij de Action gekocht! :)

Leuke spulletjes bij de Action gekocht! 🙂

woensdag16juli

Met dit warme weer gaan we nog een keer extra naar de pony’s om ze water te geven. 

Woensdag 16 juli: Zomer!

Door een aanhoudende knieblessure kan ik helaas niet hardlopen. Afgelopen twee jaar heb ik dit fanatiek gedaan, ik vond het heerlijk, lekker even mijn hoofd leegmaken. Mijn kruisbanden van mijn rechterknie zijn op de een of andere manier vergroeid, de aanhechtingen zitten op een andere plaats dan dat oorspronkelijk hoort. Er is op zich goed mee te leven volgens de dokter, maar hardlopen zit er nu niet in.

Ook had ik een klein scheurtje in mijn kruisband, het herstel hiervan gaat ook niet optimaal. Ik heb veel krachttraining gedaan om mijn spieren sterker te maken. Jammer genoeg ben ik soms erg eigenwijs en heb ik het hardlopen toch steeds weer geprobeerd. Tot forceren aan toe, erg stom, want hardlopen gaat nu helemaal niet meer.

Ik heb mij er bij neergelegd, maar heb er wel verdriet om gehad. Gelukkig kan ik nog wel wandelen en fietsen en dat heb ik deze dag dan ook heerlijk gedaan. ’s Morgens vroeg naar de Horsmeertjes en daarna via het bos naar de Koog om even boodschappen bij de Lidl te doen. Het fruit en groente van de Lidl zijn net even lekkerder dan bij de Aldi! Helaas was ik een beetje laat en waren de meeste dingen al op.

Ik ben geen type die uren op het strand gaat liggen bakken, na een paar minuten ben ik al onrustig en wil ik wat gaan doen.

Deze sloot hebben ze afgelopen periode gemaakt aan de Meyertebos.

Deze sloot hebben ze afgelopen periode gemaakt aan het Meyertebos.

donderdag17juli

Nieuw plantje voor in de tuin! 🙂

Donderdag: Alweer een warme zomerdag

Vandaag was het alweer een vreselijk warme dag, ik vond het eigenlijk een beetje te warm. We zijn weer druk in het huis bezig geweest. André doet al het klussen helemaal zelf, dit kost veel tijd maar is ook wel weer erg gaaf. Zo kun je het precies maken zoals je zelf wilt. Wel jammer dat ik twee linkerhanden heb..

’s Middags heb ik het boek ‘de rit van mijn leven’ van Leontien van Moorsel gelezen, toepasselijk met de Tour de France op televisie.  Dit boek heb ik al meerdere keren gelezen, maar blijft mooi. Het gaat niet alleen over haar wielercarrière, maar ook over de strijd tegen haar eetstoornis en de invloed die dit op haar persoonlijke leven had en soms nog steeds heeft. Niet alleen Leontien komt in dit boek aan bod, maar ook haar man Michael Zijlaard en verschillende familieleden. Iedere keer als ik dit boek lees vind ik het jammer dat het zo snel uit is, het had wat mij betreft nog veel uitgebreider gemogen.

Ondanks de tropische hitte is André druk bezig geweest met klussen. Zoals ik vorige week al schreef had hij vorige week de muur er in gezet op de slaapkamer. Deze is nu aan de kant van de slaapkamer af. Nu was het tijd voor de vloer in de slaapkamer, zelfde kleur als dat wij beneden in de kamer hebben :)

Ondanks de tropische hitte is André druk bezig geweest met klussen. Zoals ik vorige week al schreef had hij vorige week de muur er in gezet op de slaapkamer. Deze is nu aan één kant helemaal af. Nu was het tijd voor de vloer in de slaapkamer, zelfde kleur als dat wij beneden in de kamer hebben 🙂

Nieuwe schoolspulletjes bij de Hema gekocht. De nieuwe collectie is echt super, allerlei soorten stempels en Washi tape om de boel mee te pimpen.

Nieuwe schoolspulletjes bij de Hema gekocht. De nieuwe collectie is echt super, allerlei soorten stempels en Washi tape om de boel mee te pimpen.

vrijdag18juli

Eigenlijk vind ik lekkerder om zelf wortelsap in de blender te maken, maar vanwege het warme weer was ik hier een beetje te lui voor.. 🙂

Vrijdag 18 juli: Bowie en Lucky

Mijn katten Bowie en Lucky zijn het liefst de hele dag buiten, vooral in de zomerperiode. Ze zijn nooit ver weg, altijd als André of ik thuis kom, komen ze aanrennen om gedag te zeggen. Bowie vindt het leuk om dan nog even mee naar binnen te gaan, maar Lucky blijft het liefst buiten. Of hij komt even kijken of hij nog wat lekkers krijgt, maar als dat niet zo is is hij altijd snel weer weg.

Het zijn niet altijd buitenkatten geweest. Nadat het broertje van Lucky, Dylan, voor mijn huis op de Keesomlaan is doodgereden heb ik ze ruim een jaar binnen gehouden. In de stad heb je immers ook veel binnenkatten, dus waarom zou ik mijn katten ook niet gewoon binnen houden? Toch was dit niet ideaal, omdat ik maar een klein huisje heb konden ze niet echt hun energie kwijt. Ook vond ik het niet erg fris, ik had drie kattenbakken staan en ondanks dat ik die goed schoonmaakte ruik je het toch. Net als met een knaagdier of vogel.

Het is voor een kat toch fijner als hij meer ruimte heeft en lekker buiten op vogel- of muizenjacht gaat. Nu vinden mijn katten het heerlijk om buiten te zijn, vooral Lucky vindt het erg gezellig en gaat verschillende mensen in de buurt af.

In de nieuwe Runner’s stond een artikel over Girlslove2run, jammer alleen dat ik dit verhaal al geruime tijd geleden op de site van de meiden gelezen had. Over dit onderwerp was veel ophef ontstaan aangezien Francien, één van de meiden, Ibuprofen gebruikte en zich niet volledig had voorbereid op een ultramarathon. De trainer van Francien had zijn verhaal ook op internet gezet. Dit gedeelte is grotendeels weggelaten, begrijpelijk maar wel jammer. (Lees hier meer over)

vrijdag18juli2

De witte poes komt bijna iedere dag even om het hoekje kijken. Hij kan dan tijden blijven zitten, hangend met zijn hoofdje op het dak van de schutting.

Vrijdag: Tropische hitte!

Te warm om iets te doen, dus vandaag maar rustig aan gedaan. Rustig aan op de fiets op pad om foto’s te maken met mijn camera. Er zat niet veel bijzonders tussen de gemaakte foto’s, maar op de fiets was het wel lekker koel. Er staat op Texel toch net altijd even wat meer wind dan in  de rest van Nederland. (Kijk voor gemaakte foto’s op mijn Flickr account, klik hier)

Tussendoor gelezen in het boek ‘De dikke man voor altijd’, een verzameling columns die Ischa Meijer, de Dikke Man, voor het Parool schreef. De periode dat hij deze columns schreef is van voor mijn tijd, Ischa Meijer overleed in 1995. Toen was ik nog maar 10!

Daarna nog de documentaire ‘de Paradox’ gekeken op Youtube over Ischa Meijer, echt een aanrader!

 

zaterdag19juli

De waxmelts van Yankee Candle ruiken heerlijk! De Yankee Candle jars (potten) zijn verschrikkelijk duur, ongeveer 20 – 30 euro. De waxmelts die je op een waxbrandertje doet zijn goedkoper, maar ongeveer 1,50. Ligt eraan welke geur en waar je ze bestelt 🙂

Zaterdag 19 juli: Letterbak

De kippen krijgen ’s avonds altijd (oud) brood en de meeuwen komen dan ‘gezellig’ mee eten.

Vorig jaar had ik op marktplaats een originele letterbak op de kop getikt. Nog een hele zoektocht om voor een redelijk bedrag zo’n letterbak te vinden! Er is heel veel namaak, of ze zijn in slechte staat of veel te duur.  Een groot deel van de beeldjes om er in te doen had ik al. Een deel uit de oude letterbak van mijn moeder en een deel dat ik al in de loop van de jaren had verzameld. Vroeger had je van die puntenslijpers van koper of metaal in allerlei soorten en maten. Hier heb ik er veel van verzameld, jammer genoeg bleek een deel hiervan te groot voor mijn letterbak te zijn!

Gelukkig paste de klok er wel in, ik weet nog dat mijn oma uit Utrecht deze vroeger ook altijd had. Ik ben ooit precies dezelfde tegen gekomen op marktplaats en heb deze toen ook meteen gekocht. Het doet mij toch altijd een beetje aan mijn oma denken.

Het moeilijkste is om aan kleine beeldjes te komen die in de kleinste bakjes passen. Dit gedeelte heb ik ook nog niet helemaal gevuld.

zondag20juli

Zondag 20 juli 2014: Klussen en lezen

Vandaag was het gelukkig wat minder warm en hoefde André pas om half 5 te werken. Tijd om samen te klussen! Jammer genoeg ging de pieper van André af, waardoor hij naar de brandweerkazerne moest.

Hopelijk gaat het komende week niet al te warm worden, dan staat de metamorfose van de keuken deel 2 op het programma.

’s Morgens weer even verder gelezen in mijn studieboek, ‘Leesbeesten en boekenfeesten’.  Over jeugdliteratuur, niet het meest leuke boek om te lezen eerlijk gezegd. Gelukkig hadden ze dit studieboek in de bibliotheek, scheelt weer studieboeken aanschaffen. De meeste boeken koop ik tweedehands, vaak zijn ze amper gebruikt en het scheelt meer dan de helft. Studeren is duur, ik krijg wel een lerarenbeurs maar die is lang niet toereikend.

Uit de bibliotheek had ik vrijdag ook het boek ‘de Vegarevolutie’ meegenomen. Een boek over veganistisch eten inclusief recepten. Zelf ben ik al sinds mijn 12e vegetariër, een periode daarvan ben ik ook veganist geweest. Maar omdat ik toen niet precies wat ik moest eten, at ik te eenzijdig en kreeg ik een te kort aan voedingstoffen waardoor ik ziek, zwak en misselijk werd. Tegenwoordig is er veel meer informatie beschikbaar en zijn er talloze boeken over geschreven. Ook zijn bepaalde veganistische voedingsmiddelen veel makkelijker beschikbaar, ook bijvoorbeeld via internet.

Interessant boek, ik heb nog niet de tijd gehad om het helemaal uit te lezen of recepten hiervan uit te proberen.

veeindustrie

Fragment uit de ‘Vegarevolutie’

veganist

Fragment uit de ‘Vegarevolutie’

3 gedachtes over “Vakantie plog: 14 t/m 20 juli 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.