Overzicht week 36

weekoverzicht

Hierbij een klein overzicht van nieuw lesmateriaal dat afgelopen week op http://www.maaikezijm.com online is gekomen.

Bij de 2e klas leerlingen van geschiedenis hadden we een klein probleempje. Het boek van de nieuwe methode die wij nu gebruiken bij geschiedenis bleek niet goed aan te sluiten op het lesboek van vorig jaar. Vorig jaar zijn de leerlingen geëindigd met de ontdekkingsreizen(1500 – 1600) in het oude boek en dit jaar begon het nieuwe boek al meteen met de Franse Revolutie (1789) Oeps!

Gelukkig was dit gemakkelijk op te lossen, door een korte periode met stencils uit het nieuwe lesboek van het 1e jaar te gaan werken. Vorige week zijn we ook gestart met de nieuwe keuzeblokken. Het eerste keuzeblok dat ik geef is ‘maak je eigen blog’.  Aan het eind van de les hebben bijna alle leerlingen al een eigen blog aangemaakt met WordPress. Een voorbeeld van één van de blogs, is bijvoorbeeld deze van Tatum: http://beautyfashiongloss.wordpress.com/

Nieuwe Youtube video’s:

Tijdvak 1: de eerste mensen

Tijdvak 1: de eerste boeren

Nieuwe samenvattingen

Geschiedenis

Hoofdstuk 1: Jagers en boeren , voor klas 1MAVO

Beeldmateriaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.