Overzicht week 37

week37

Afgelopen week was de laatste week dat ik nog geen toetsen had ingepland voor de leerlingen. Komende week is dat wel anders, voor bijna alle leerlingen staat er wel een schriftelijke overhoring op het programma.

Tegenwoordig hebben veel methodes en lesboeken waar wij mee werken een eigen digitale leeromgeving. De leerlingen kunnen via Magister inloggen op dit digitaal lesmateriaal en hier opdrachten maken. Voor de docent is dit inzichtelijk, zodat de docent precies kan zien wat een leerling gemaakt heeft en hoe hij of zij het er af gebracht heeft. Je kunt zelfs de antwoorden van leerlingen in zien, waardoor je kunt zien welk onderdeel een leerling moeilijk vindt of nog niet helemaal door heeft.

Sinds vorige week hebben bijna alle VMBO leerlingen de beschikking over een eigen laptop. Vorig schooljaar heb ik met mijn eigen klas een pilot gedraaid, een proeftuintje om te kijken hoe het zou gaan als de leerlingen een eigen laptop tot hun beschikking hebben op school. (Lees hier meer over)

Met mijn VMBO klassen voor Mens & Maatschappij ben ik deze week begonnen met een klein project om de leerlingen bewust te maken en te informeren over het gebruik of misbruik van water. Ook de nadelige effecten van energie of water verspillen komen hierbij ter sprake. (Lees hier meer over)

Nieuw lesmateriaal dat ik afgelopen week online gezet heb:

Nieuwe Youtube video’s

De reformatie / hervorming

De hunebedden

Mundo: Thema 1 – Blok 1

Protestliederen

 Samenvattingen:

1KGT Geschiedeniswerkplaats

1.5 Samen leven langs de Nijl

 

Leerjaar 1: VMBO basis / kader

Mundo Thema 1: ‘Wie ben ik?’

 

Inhaalprogramma 2MAVO:

6. Ontdekkers en hervormers

Nieuwe foto’s bij artikel hunebedden

Ontvangen van een leerling uit de brugklas.

Foto: L. Tuntelder

Foto: L. Tuntelder

Foto: L. Tuntelder

Foto: L. Tuntelder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.