Blog: overzicht 38

 

week38

De leerlingen van de tweede klas VMBO moesten afgelopen week twee opdrachten inleveren. Voor het vak Nederlands een opdracht voor het portfolio waarbij de leerlingen een interview en verslag moesten maken over een zelf gekozen ‘held’. Dit kon ook een klasgenoot of familielid zijn. Ook moesten de leerlingen een opdracht voor het project ‘Waterspaarders’ inleveren. Hierbij moesten zij een affiche ontwerpen met een slogan om mensen op te roepen minder water te gebruiken. Ook een originele tip om water te besparen was hier onderdeel van. De leerlingen mochten zelf een presentatievorm kiezen, digitaal of gewoon op papier.

Één groepje leerlingen had besloten om een maquette te maken van een badkamer en hier de besparingstips in te verwerken.

waterspaarders

Gemaakt door een leerling.

Gemaakt door een leerling uit een 2LWOO klas. Ziet er super uit.

Ook met mijn studie ben ik druk bezig geweest. Afgelopen week heb ik de tweede module van vakdidactiek afgerond, waardoor ik weer twee studiepunten erbij heb. Komende week staat de module toetsontwikkeling op het programma. Hier had ik helaas geen vrijstelling voor gekregen. Op de lerarenopleiding geschiedenis hebben we wel iets gedaan aan toetsontwikkeling, maar we hebben geen toets theorieën zoals de taxonomie van Bloom, RTTI of OBIT gebruikt. Logisch dat ik voor deze module geen vrijstelling kreeg. Het is veel werk, maar als dit af is mag ik er wel weer 3 studiepunten bijschrijven.

Met deze toets theorieën kun je goed zien waar de leerling op uitvalt. Gaat het hierbij vooral om reproductie vragen, toepassingsvragen of inzicht vragen? Interessant om op deze manier bezig te zijn met toetsen en hier het leerproces van de leerling aan te kunnen koppelen.

Studiemiddag in het Rijksmuseum.

Studiemiddag in het Rijksmuseum.

 

Dinsdags was ik naar het Rijksmuseum geweest voor een studiemiddag met als thema de Republiek, lees hier het verslag van deze dag.

De toetsen die ik al gemaakt had in Quizlet zijn aangepast. Om het meer visueel te maken heb ik nu ook afbeeldingen toegevoegd. De leerlingen zijn niet verplicht om Quizlet te gebruiken, maar het is wel een handig hulpmiddelen om begrippen en jaartallen te oefenen.

 

Neem eens kijkje:

Quizlet voor 1 VMBO Mens & Maatschappij

Quizlet voor 2VMBO Mens & Maatschappij

Quizlet voor 1MAVO Geschiedenis

Quizlet voor 2MAVO Geschiedenis

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.