Game: Eerste Wereldoorlog

spelletje

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon. In het kader daarvan worden er verschillende projecten georganiseerd. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd.

Speciaal voor jongeren is er dit jaar een televisieserie gemaakt. ‘Kleine handen in een grote oorlog’. Aan de hand van geschreven brieven en dagboeken van jongeren uit de periode 1914 – 1918 is deze serie gemaakt. De waargebeurde verhalen zijn verfilmd in deze televisieserie.

Hierbij hoort ook een educatieve game. Hierin kom je door een reis in de tijd terecht als soldaat in de Eerste Wereldoorlog.

Het spel is in de vorm van een interactieve strip gemaakt. Je wordt op vier verschillende missies gestuurd en zult daarbij keuzes moeten maken. In iedere missie staat een aspect van de Eerste Wereldoorlog centraal. Dit maakt het spel leerzaam om te spelen.

Het spel is niet alleen een aanrader voor leerlingen. Ook voor docenten of andere mensen die geïnteresseerd zijn in de Eerste Wereldoorlog is het spel interessant om te spelen.

Speel het spel!

Lees hier meer over de televisieserie ‘Kleine handen in een grote oorlog’

wo1-2

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.