Schoenendoosactie

schoenendoosactie

Tijdens het keuzeblok ‘Het goede doel’ heeft een groep leerlingen zelf een actie opgezet. Zij hebben gekozen voor de schoenendoosactie van Actie4Kids.  De leerlingen verzamelen spullen in verschillende schoenendozen om hiermee kinderen te helpen die het minder goed hebben.

Wat zijn keuzeblokken?

In de onderbouw van het VMBO werken wij met keuzeblokken. Hierbij bieden docenten twee uur lang verdiepingsstof in de vorm van een workshop aan. De leerlingen kiezen begin van het jaar de workshop die zij het meest interessant vinden.

schoenendoosactie texel

Schoenendoosactie

Een groep meiden heeft gekozen voor de schoenendoosactie van Actie4Kids. Hierbij worden schoenendozen gevuld voor kinderen in verre landen die het minder goed hebben dan wij in Nederland.  De meiden zijn voor de kerstvakantie al begonnen met deze actie en hebben dit helemaal zelf opgezet.

Als eerste moesten er schoenendozen geregeld worden, maar waar haal je zomaar ‘even’  50 schoenendozen vandaan? Bij een schoenenwinkel natuurlijk!

Al deze 50 schoenendozen moesten beplakt worden. Daarna is het de bedoeling dat de schoenendozen gevuld gaan worden. De tijd dringt, de leerlingen hebben nog maar 3 weken voor deze actie..

schoenendoos3

Hulp nodig!

Bij het vullen van de schoenendozen kunnen de leerlingen nog wel wat hulp gebruiken. Iedere doos moet namelijk schoolspullen, speelgoed en toiletartikelen bevatten. Heb je iets over, of wil je graag een steentje bijdragen? Neem dan met deze groep leerlingen op.  (Stuur een bericht onderaan deze pagina)

Bij de receptie op OSG de Hogeberg hebben de leerlingen een inleverpunt gemaakt. Ook hier kun je spullen inleveren.

schoenendoos

Meer weten?

Neem een kijkje op de site van Actie4Kids. 

Contact

instagram maaiketwitter

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.