Scholierenverkiezingen

gemeenteraad texel

Een dag voor de échte Gemeenteraadsverkiezingen organiseert OSG de Hogeberg de Scholierenverkiezingen. Alle leerlingen van de school die het vak Maatschappijleer volgen of gevolgd hebben, krijgen de mogelijkheid om te stemmen.

Deze stemmen tellen niet mee voor de echte Gemeenteraadsverkiezingen, maar geven wel een indicatie welke politieke standpunten belangrijk zijn voor jongeren. Om de leerlingen voor te bereiden op hun keuze, wordt er in de lessen Maatschappijleer hier extra aandacht aanbesteed. Zo worden er standpunten uit verkiezingsprogramma’s besproken.

In het kader van de verkiezingen komen er raadsleden langs in de klas. Niet om hun eigen partij te promoten, maar om te vertellen wat het werk in de Gemeenteraad inhoudt.

De uitslag van de verkiezingen wordt op dinsdag 18 maart gepresenteerd in de raadszaal in Leiden. Ook wordt dan de uitslag op www.scholierenverkiezingen.nl gepubliceerd. Je kunt de uitslag dan per school terug vinden.

Beeldmateriaal

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.