Wie ben ik?

maaikefoto

Even voorstellen

Mijn naam is Maaike Zijm en ik ben werkzaam als docent op OSG de Hogeberg, de enige middelbare school op Texel. Daar geef ik meerdere vakken, geschiedenis, maatschappijleer en het leergebied mens & maatschappij.

Studie

Op de EHVA in Amsterdam (tegenwoordig HVA) heb ik mijn tweedegraads bevoegdheid in het vak geschiedenis behaald. In het derde jaar van mijn opleiding heb ik de minor ‘Coachen en Begeleiden’ gevolgd. Een goede voorbereiding op het ‘nieuwe leren’ aangezien de docent dan meer coach en begeleider van de leerling is.

Geschiedenis en Nederlands

In 2013 ben ik weer begonnen met studeren. Ik volg nu de tweedegraads lerarenopleiding voor het vak Nederlands. Daar waar een vak als geschiedenis (jammer genoeg) niet vanzelf sprekend is, bij ons op school is het alleen een ‘verplicht’ vak in de onderbouw, is het vak Nederlands dat natuurlijk wel. Het leven van ons allemaal wordt beïnvloed door wat er vroeger is gebeurd. Als je daar rekening mee houdt kun je je omgeving, de verschillen in de wereld en de conflicten die er zijn begrijpen (Bron: Arie Wilschut, Geschiedenisdidactiek). Nederlands is de taal die wij spreken en schrijven, alle leerlingen op school volgen dan ook dit vak.

Digitaal Klaslokaal

Mijn site heb ik in eerste instantie gemaakt voor mijn leerlingen. Als ze een les gemist hadden of meer wilden weten over een onderwerp kon ik dat op een toegankelijke manier doen. Via smartphone, tablet of computer konden ze nu op hun gemak thuis bepaalde zaken opzoeken en nog eens rustig doorlezen. Ook ouders die hun kind willen ondersteunen hebben hier baat bij. Na verloop van tijd is de website steeds groter geworden. Leerlingen uit alle hoeken van Nederland en zelfs uit België weten mijn website via Google te vinden.

JORT

Nadat ik november 2013 een workshop van misschien wel de meest bekende docent geschiedenis van Nederland, Joost van Oort, beter bekend als JORT, heb gevolgd maak ik nu zelf ook Youtube filmpjes voor mijn leerlingen.

Ontwikkeling

Mijn Digitale Klaslokaal blijft in ontwikkeling. Zelf leer ik dan ook regelmatig nieuwe zaken erbij, op het gebied van ICT maar ook op het gebied van onderwijs.

Lees ook:

Maaike Zijm - OSG de Hogeberg - Docent

Voor de website http://www.ictnieuws.nl mocht ik de nieuwste Samsung Galaxy Tab S. 10.5 uitproberen in de klas. Na afloop hiervan mochten wij de tablet houden. 🙂

 

Vragen of suggesties?

Neem contact met mij op:

7 gedachtes over “Wie ben ik?

 1. Gerda Van Het Water zegt:

  Comment: wauw Maaike!

  ik was zo door jou geweldige website aan het struinen!
  en struikelde over het verbazing wekkende feitje dat jij de NIEUWE tablet mocht gebruiken met jou klas. ik vind jou en je website oorverdovend mooi. en wat super tof dat je de tablet gewoon mocht houden!
  super duim en ga zo door!
  ook een wortel voor je paarden!

  tot snel voor een bakkie koffie!
  vriendelijke wandelende takken.
  groetjes gerda van het water.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.