Vervolg: Noodbrug in marinehaven Den Helder

Marinehaven Teso

Op dinsdag 13 mei 2014 werd de noodbrug in de marinehaven van Den Helder getest. Al eerder, op 14 april 2014, was er een proef passing met de Dokter Wagemaker gedaan. (Zie artikel: ‘Proef noodbrug marinehaven Den Helder’) Nadat deze proef succesvol was gebleken, werd er op 13 mei opnieuw een test gedaan. Dit keer met passagiers en voertuigen.

 

 

Zoals al in het vorige artikel stond, wordt de noodbrug ingezet als de gewone brug langdurig buiten gebruik is. Bijvoorbeeld bij schade. De noodbrug wordt niet ingezet als er laagwater is, of een storing.

Tijdens de laatste test bleek de noodbrug goed te functioneren, in geval van nood kan deze ingezet worden.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Theo Zijm. Hij is jarenlang werkzaam geweest bij Rijkswaterstaat, in 2012 is hij met pensioen gegaan. Tijdens zijn laatste dienstjaren behoorden de voorbereidingen van de aanleg van de noodbrug tot één van zijn werkzaamheden.

 

haven

havendenhelder

rijkswaterstaat2

 

IMG_0758

 

vrachtautonoodaanlanding schulpengat teso12

 

 

Een gedachte over “Vervolg: Noodbrug in marinehaven Den Helder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.