John F. Kennedy

John F Kennedy

And so, my fellow Americans.. Ask not what your country can do for you, ask what
you can do for your country!”

In 1960 werd John F. Kennedy gekozen als 35e president van de Verenigde Staten. Hij was de jongst gekozen president ooit. Lang heeft hij echter geen president kunnen zijn. Toen hij op 22 november 1963 in Dallas was voor zijn campagne voor de verkiezingen van 1964, werd hij doodgeschoten. In deze tijd was er veel minder beveiliging dan dat we nu hebben. John F. Kennedy zat op het moment dat hij werd doodgeschoten in een open limousine. Nu zou dat ondenkbaar zijn, een president wordt tegenwoordig beschermd door bodyguards, kogelvrije vesten en kogelwerende ramen in de auto.

John F. Kennedy werd vermoord door Lee Harvey Oswald. Omdat Lee Harvey Oswald een paar dagen na de dood van John F. Kennedy zelf vermoord werd, zullen we nooit zeker weten waarom hij hem vermoord heeft. Er zijn nog steeds theorieën over de moord op John F. Kennedy, zo zou er bijvoorbeeld nog een andere schutter zijn.

John F. Kennedy was een populaire president in zijn tijd, hij gaf de mensen hoop. Soms vergelijken mensen hem wel met Barack Obama, hij gaf de mensen het idee dat er een nieuwe tijd was aangebroken. Hij is onder andere een belangrijk persoon geweest voor de ruimtevaart, hij stelde geld beschikbaar om een reis naar de maan te maken. Jammer genoeg heeft John F. Kennedy zelf niet meer kunnen meemaken dat de eerste mens op de maan stond, dat was namelijk in 1969.

Ook heeft John F. Kennedy een belangrijke rol gespeeld tijdens de Cubacrisis in 1962. De Amerikanen kwamen er achter dat de Sovjet – Unie raketten had op Cuba. John F. Kennedy stelde een blokkade in, zodat Russische schepen niet meer bij het eiland konden komen. Ook zei hij dat als er raketten vanaf Cuba naar Amerika geschoten zouden worden, Amerika zou reageren met kernwapens. Uiteindelijk hebben Rusland en Amerika afgesproken elkaar niet aan te vallen.

“Change is the law of life. And those who look only to the past or present are
certain to miss the future.”

Filmpjes:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.