Percy Jackson

percy jackson

In 2013 is de 2e Percy Jackson film uitgekomen, Percy Jackson: Sea of Monsters. Vanaf 11 december 2013 is de film te koop op Blu-ray en DVD.

De film is het tweede deel in de serie Percy Jackson. De films zijn gebaseerd op de boekenreeks Percy Jackson en de Olympiërs. De boeken zijn geschreven door Rick Riordan en waren in Amerika erg populair. Ook in Nederland werden de boeken over Percy Jackson veel gelezen.

De eerste serie Percy Jackson en de Olympiërs bevat vijf boeken en zijn allemaal al verschenen. Van de 2e serie Helden van Olympus zijn nog niet alle boeken verschenen. De bedoeling is dat dit ook een serie van vijf boeken gaat worden.

Behalve dat de boeken van Percy Jackson een groot succes zijn, zijn de films ook succesvol. Het eerste boek is in 2010 verfilmd, Percy Jackson & the Lightning Thief. En nu dus het tweede boek, Percy Jackson: Sea of Monsters.

In de films en boeken staat natuurlijk hoofdpersoon Percy Jackson centraal. Hij is een jongen die het niet zo makkelijk heeft op school, hij heeft dyslexie en ook nog eens ADHD. In de eerste film komt hij erachter dat hij een halfgod is. Hij zou namelijk de zoon zijn van de Griekse god Poseidon, de god van de zee. En Percy wordt er van verdacht dat hij bliksemschicht van Zeus gestolen zou hebben..

In de boeken en de films komt veel Griekse Mythologie voor. Lees ook het artikel over de oude Grieken. Voor liefhebbers van mythologie en de oude Grieken een aanrader!

griekse goden 2

klik om de afbeelding groter te maken

klik om de afbeelding groter te maken

Hier kun je de film bestellen

Hier kun je de boeken van de eerste serie bestellen

Natuurlijk kun je ook naar de bibliotheek gaan en daar de boeken lenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.