Project Middeleeuwen

Project Middeleeuwen

Van 27 tot en met 31 januari stond de week van de VMBO brugklas leerlingen van OSG de Hogeberg in het teken van de Middeleeuwen. De leerlingen hadden deze week geen reguliere lessen, wel werden er vier verschillende workshops gegeven en stond sport en spel op het programma. Als hoogtepunt van de week bezochten de leerlingen het Kasteel Radboud in Medemblik. 

Deze week was het samenwerken belangrijk. Zo moesten de leerlingen bijvoorbeeld in een groepje een katapult maken. Ze kregen daarbij enkel een instructie op papier en de materialen. Hoe ze met de katapult zouden gaan maken moesten ze met elkaar overleggen. Dat viel niet altijd mee! Uiteindelijk werden alle katapulten getest, het groepje waarbij de bal het meest ver kwam won.

mini quiche resultaat quiche

In de workshops hebben de leerlingen onder andere leren koken. Ze maakten met elkaar ‘middeleeuwse’ soep, brood en zelfs mini-quiches. Ook kregen de leerlingen les in wapens en schilden die tijdens de Middeleeuwen gemaakt werden, aansluitend maakten de leerlingen een eigen wapenschild.

middeleeuws schildkleitegel

Bij de andere twee workshops stond het creatieve vermogen van de leerlingen ook centraal. Hierbij maakten de leerlingen in groepjes een kasteel, ook hierbij was het natuurlijk weer belangrijk dat de leerlingen met elkaar moesten samenwerken. Bij de laatste workshop maakten de leerlingen een middeleeuws beeldverhaal. Uiteraard niet op gewoon op papier of op de computer, maar helemaal van kleitegels. Een precies werkje, dat niet voor iedereen even gemakkelijk was.

Vrijdagmiddag presenteerden de leerlingen het resultaat van de projectweek aan familie, kennissen en andere bekenden.

Beeldmateriaal:

Bezoek aan kasteel Radboud op 30 januari 2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.