Koning Willem Alexander op Texel

Koning Willem Alexander brengt een bezoek aan Kaap Skil in Oudeschild op Texel Foto: Kim Driesse en Babet de Vries

Koning Willem Alexander brengt een bezoek aan Kaap Skil in Oudeschild op Texel
Foto: Kim Driesse en Babet de Vries

Op dinsdag 15 april 2014 bracht Koning Willem Alexander  een bezoek aan Texel. Hij zou hier onder andere het nieuwe zeewiercentrum van het NIOZ openen.(Zie hier voor meer informatie)  De koning kwam vanmorgen met een grote touringbus op het eiland. Niet iets wat je verwacht van een koning. Toen Obama een bezoek bracht aan Nederland pakte hij dit grootser aan met zijn ‘Beast’.  

De koning kwam niet alleen op Texel om het zeewiercentrum te openen, ook maakte hij een rondrit over Texel. Hierbij bracht hij ook een bezoek aan Kaap skil, het vroegere Maritiem en Juttersmuseum in Oudeschild.  Helaas kon ik zelf niet aanwezig zijn bij het bezoek van de koning.

Koning Willem Alexander in de koninklijke bus op weg naar Kaap Skil, Oudeschild, Texel

Koning Willem Alexander in de koninklijke bus op weg naar Kaap Skil, Oudeschild, Texel

Leerlingen Kim en Babet van klas 1J hadden dinsdagochtend keuzeblok  In de VMBO onderbouw werken wij met keuzeblokken. Dat zijn twee lesuren achter elkaar waarbij de docenten verdiepingsstof aanbieden in de vorm van een workshop. De leerlingen kiezen begin van het jaar de keuzeblokken die zij het meest interessant vinden, vervolgens worden zij ingedeeld.  Er zijn zes keuzeblokken per jaar. 

Kim woont zelf vlakbij Kaap skil in Oudeschild en baalde er van dat zij niet bij het bezoek van de koning aanwezig kon zijn. Ze regelde dat zij samen met haar klasgenoot Babet voor gastjournalist mochten spelen en zo alsnog de koning kon bezoeken. Zij schreven een gastartikel en hebben enkele foto’s gemaakt.

Naar de koning!

We hadden keuzeblok. Toen kwam Kim naar mij toe, om te vragen of ik mee wilde naar de koning in Oudeschild. En dus gingen wij met z’n tweeën op de fiets naar Oudeschild toe om foto’s te maken van de koning. Kim had een elektrische fiets en ik ging daar aanhangen, dus we waren er snel.

Er stonden al allemaal hekken en we gingen vooraan staan. Er was veel politie overal. Het duurde best lang en het was ook behoorlijk koud, maar al snel kwam er een donkerblauwe bus met een goud kroontje er op.

En daar zat de koning in. Toen reed de bus langs, toen duurde het heel lang tot dat je hem weer zag. Hij was binnen in het museum ‘Kaap skil’.

Hij zou om kwart over 12 komen, maar dat werd 10 over half 1.

Toen we terug naar school op de fiets gingen, hadden we hele erge tegenwind. Dat was wel vervelend. Maar het was super leuk om de koning een keer in het echt te kunnen zien!

Babet de Vries & Kim Driesse      2J

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.