Project Verlicht Milieu

animo2014

De afgelopen maanden hebben leerlingen uit klas 1 en 2 van het VMBO op OSG de Hogeberg hard gewerkt tijdens de technieklessen bij Rob Souverein. De leerlingen kregen namelijk de mogelijkheid om mee te doen aan het project ‘ Verlicht Milieu’ . Dit project werd georganiseerd door stichting ANIMO, de Alkmaarse Natuur- en Milieu Organisatie.

Bij dit project was het de bedoeling dat leerlingen van materiaal dat normaal gesproken weggegooid zou worden lampen maakten. De leerlingen konden zich hier helemaal creatief in uitleven en de meest uiteenlopende materialen werden gebruikt. Mooi om te zien hoe leerlingen op deze manier afval hebben gerecycled.

Met de TBO bus richting Alkmaar!

Met de TBO bus richting Alkmaar!

In totaal hebben 660 leerlingen aan dit project meegedaan, voor de mooiste lampen was er een prijs beschikbaar gesteld.

Donderdag 5 juni was de prijsuitreiking van deze wedstrijd in Hal 25 in Alkmaar. Een deel van de lampen die al door de voorselectie gekomen waren, stonden hier tentoongesteld.

De leerlingen van OSG de Hogeberg die meegedaan hadden aan dit project waren uitgenodigd om bij deze prijsuitreiking aanwezig te zijn. Samen met techniekdocent Rob Souverein en een delegatie van 42 leerlingen zijn we hier naar toe gegaan.

OSG de Hogeberg was goed vertegenwoordigd, we hoefden niet met lege handen naar huis. Drie van onze leerlingen hadden namelijk een prijs gewonnen. Jo-tje de Vries en Fleur Zegel waren 5e geworden, Dana Nooij sleepte de 4e prijs in de wacht.

Jammer genoeg mochten de leerlingen hun gemaakte lamp nog niet mee naar huis nemen. Het project wordt gesponsord door de Huisvuilcentrale en zij stellen de lampen gedurende een jaar hier ten toon.

 

Een gedachte over “Project Verlicht Milieu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.