Keuzeblok: het goede doel

het goede doel

Van 4 februari tot en met 28 maart 2014 zijn de leerlingen op dinsdagochtend bezig met het keuzeblok ‘het goede doel’. Hierbij kiezen de leerlingen een doel uit dat hen aanspreekt. In kleine groepjes zetten ze zelf een (mini) actie op.

In de VMBO onderbouw werken wij met keuzeblokken. Dat zijn twee lesuren achter elkaar waarbij de docenten verdiepingsstof aanbieden in de vorm van een workshop. De leerlingen kiezen begin van het jaar de keuzeblokken die zij het meest interessant vinden, vervolgens worden zij ingedeeld.  Er zijn zes keuzeblokken per jaar.

Bij dit keuzeblok ‘het goede doel’ is de klas in vier groepen verdeeld. Op basis van gemeenschappelijke idealen zijn de groepjes tot stand gekomen. De leerlingen hebben zelf een doel gekozen waar zij zich voor in willen zetten.

Zo is er een groep die zich gaat inzetten voor het KWF en Stichting de Opkikker. Voor het KWF gaan zij flessen inzamelen en voor Stichting de Opkikker oude mobieltjes. Deze stichting organiseert voor gezinnen met langdurig zieke kinderen een fijne dag, de zogenaamde ‘opkikker-dag’. De leerlingen hebben een speciale doos bij Stichting de Opkikker besteld die gebruikt wordt om mobieltjes in te zamelen. In een paar dagen tijd hebben de meiden al 6 mobieltjes verzameld.

Een groep meiden gaat geld inzamelen voor de stichting Paarden in Nood en de Poezenboot. Hier hebben zij posters en een folder over gemaakt om de mensen te informeren over deze stichting. Op deze manier en door flessen in te zamelen willen zij geld gaan ophalen. Zij zijn al enthousiast bezig geweest en de eerste gemaakte spaarpot is al vol!

Een andere groep heeft gekozen voor Brooke Hospital. Een stichting die zich inzet voor een beter leven voor paarden en ezels in landen als India en Egypte.  De meiden hebben een informatieve poster gemaakt en zijn bezig met flessen inzamelen.

goede doelen logo

2 gedachtes over “Keuzeblok: het goede doel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.