Blog: een korte terugblik.

30000

 

Vorig schooljaar ben ik tijdens de herfstvakantie begonnen met mijn Digitale Klaslokaal. Ik zat al een tijdje met het idee in mijn hoofd, maar wist nog niet goed hoe ik dit wilde uitvoeren. Inmiddels zijn we een jaar verder en heeft mijn site in totaal 30.000 bezoekers gehad. Hoe ben ik begonnen met mijn site?

 

Een paar weken voordat ik met mijn Digitale Klaslokaal begon, was ik een lifestyle blog gestart op WordPress. Ik moest noodgedwongen rust houden na een knieoperatie en uit ‘verveling’ ben ik toen een blog begonnen. Ik vond het zelf namelijk leuk om blogs van verschillende mensen te volgen.

Ondanks dat ik vrij handig ben met ICT, heb ik ook mijn beperkingen.  Met WordPress is het heel makkelijk om een eigenlijk blog te maken, je hoeft niet te kunnen programmeren.  Binnen een paar minuten heb je al je eigen blog. Net iets voor mij! (Wil je ook een eigen blog maken via WordPress? Klik dan hier om mijn tutorial te lezen.)

Ik vond het wel leuk zo’n lifestyle blog, maar het was toch niet helemaal mijn ding. Graag wilde ik schrijven met meer inhoud. Ook wilde ik iets betekenen voor mijn leerlingen. Als ze een les gemist hadden of meer wilden weten over een onderwerp kon dat nu op een toegankelijke manier. Via mobiel, tablet of computer konden zij nu zelf bepalen wanneer zij dit wilden doen.

In eerste instantie maakte ik mijn Digitale Klaslokaal alleen voor mijn eigen leerlingen. Maar ik merkte dat ik steeds meer reacties kreeg van andere leerlingen, of zelfs van ouders of collega’s van een andere school. Eigenlijk veel meer dan van mijn eigen leerlingen of collega’s. Door deze reacties kreeg ik ook het gevoel om ‘gewaardeerd’ te worden. Het is natuurlijk erg leuk om te schrijven en een website te onderhouden. Maar als niemand op je website kijkt of je berichten leest, dan zou de lol er na verloop van tijd ook wel af gaan. Voor mij in ieder geval wel.

Het kost veel tijd om een website te onderhouden.  Dagelijks ben ik bezig met het schrijven van artikelen, samenvattingen of met het ontwikkelen van lesmateriaal. Maar ook probeer ik verschillende applicaties uit en kijk of ik deze kan inzetten in mijn lessen. Ik heb er meestal veel plezier in, soms vind ik het jammer dat ik er niet meer tijd aan kan besteden. Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden. Maar omdat ik mijn site ook kan gebruiken in mijn werk en lessen, heb ik er veel profijt van.

Bedankt voor alle reacties, vragen en opmerkingen die ik afgelopen jaar heb mogen ontvangen. Mocht je ideeën hebben of andere suggesties, laat het weten. 🙂

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.