Keuzeblok: Anne Frank

annefrank2

Tijdens het laatste keuzeblok van dit jaar stond het thema Anne Frank centraal. Vorige twee lessen zijn wij bezig geweest met het maken van een collage genaamd ‘Anne en ik’. Hierbij moesten de leerlingen in afbeeldingen, foto’s en kleuren twee personen uitbeelden, Anne Frank en de leerling zelf. De leerlingen vergelijken zichzelf met Anne Frank en plaatsen dit in historische context, op deze manier zien de leerlingen verschillen en overeenkomsten.

Vandaag gaf ik de leerlingen tijdens dit keuzeblok een workshop om zelf Youtube filmpjes te leren maken. Na een instructie op het bord gingen de leerlingen aan de slag om zelf een filmpje over Anne Frank te maken.

We gebruikten hier voor het videobewerkingsprogramma van Youtube zelf. Je hoeft niets te installeren hiervoor.

Voorwaarde voor het zelf maken van een Youtube filmpje is dat je een account hebt, dit kan een Gmail account of een Youtube account zijn. Ook moesten de leerlingen zelf een Youtube Channel aanmaken. Dit was niet voor iedereen even makkelijk, laptops liepen vast of er waren tikfouten tijdens het registreren gemaakt waardoor de bevestigingsmail die je moet aanklikken niet goed aan kwam.

Uiteindelijk konden we toch aan de slag gaan. De leerlingen waren enthousiast en pikten het goed op. Binnen korte tijd hadden ze al snel een eigen filmpje gemaakt. Zij mochten kiezen om het filmpje zelf in te spreken of muziek te gebruiken. Het inspreken van zo’n filmpje was best wel een beetje eng voor de leerlingen, iedereen koos er dan ook voor om passende (?) muziek op te achtergrond te plaatsen.

Bekijk hier een deel van de filmpjes die de leerlingen vandaag zelf gemaakt hebben:

 

Ook een leuk idee voor een praktische opdracht, in plaats van de bekende Prezi’s en PowerPoints kunnen de leerlingen dan zelf een instructiefilmpje maken!

 

2 gedachtes over “Keuzeblok: Anne Frank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.