Keuzeblok

In de onderbouw van het VMBO werken wij met keuzeblokken. Dat zijn twee lesuren achter elkaar waarbij de docenten verdiepingsstof aanbieden in de vorm van een workshop. De leerlingen kiezen begin van het jaar de keuzeblokken die zij het meest interessant vinden, vervolgens worden zij ingedeeld.

Er zijn zes keuzeblokken per jaar. Voor het leergebied Mens & Maatschappij bied ik de volgende workshops aan:

Keuzeblok 1

Maak je eigen blog!

Kijk jij dagelijks op jouw favoriete blogs? Zou het niet leuk zijn om zelf een blog te hebben? Meld je dan aan voor deze workshop, wij gaan onze eigen blog maken. We maken hierbij gebruik van digitale hulpmiddelen zoals je smartphone en / of laptop.  Misschien word jij wel net zo beroemd als Mascha van www.beautygloss.nl ?

Heb je vorig jaar deze workshop al gevolgd? Geen probleem. De basis van het maken van een blog weet je al, tijd om een stapje verder te gaan!

logobesteidee

Keuzeblok 2;

In deze workshop ga je onderzoek doen naar jouw familie. Waar heeft jouw familie vroeger gewoond, wat voor werk deden ze? Hoe ver kun je terug gaan in de tijd? We gaan op onderzoek uit om dat te ontdekken!

Keuzeblok 3:

Ben jij creatief? Welk product bestaat er officieel nog niet, maar is volgens jou onmisbaar? Heb jij het beste idee van Nederland?

Keuzeblok 4

Tijdens deze workshop ga je je inzetten voor een zelf gekozen goed doel. Voor welk doel zou jij je graag willen inzetten en op wat manier wil je dat gaan doen?

Keuzeblok 5

  • Je eigen politieke partij

Ben jij het niet eens met hoe bepaalde zaken aangepakt worden? Heb jij ideeën over hoe jij je omgeving kunt verbeteren? Weet jij het beter? Meld je dan aan voor deze workshop!

Keuzeblok 6

Deze workshop staat in het teken van Anne Frank. Iedereen heeft haar naam weleens gehoord of een stukje van haar dagboek gelezen, maar wie was zij eigenlijk? In deze workshop leer je ook hoe je zelf een filmpje of diavoorstelling op Youtube kunt maken.

Bunker Kerkje Den Hoorn

Bunkers bij Den Hoorn, Texel

4 gedachtes over “Keuzeblok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.