Webapp: Quandle – Tiny Plane

Quandle

Leren doet iedereen op zijn of haar eigen manier. Je kunt als docent verschillende manieren aanbieden waarop de leerling de lesstof eigen kan maken. Er komen steeds meer digitale, interactieve applicaties om op verschillende manieren te oefenen met bijvoorbeeld begrippen en jaartallen.

Quandle is ook één van die applicaties. Maar wat maakt Quandle nu anders dan alle andere applicaties die er al zijn? 

Quandle is in eerste instantie een applicatie waarmee je gemakkelijk begrippen en jaartallen kunt oefenen. Qua vormgeving ziet het er erg mooi uit, voordeel is dat het helemaal in het Nederlands is. Wat ook een groot voordeel is, is dat je eerder gemaakte lijsten in WRTS kunt importeren. Zo hoef je lijsten die je al eerder gemaakt hebt, niet opnieuw in te vullen.

Er zijn drie verschillende manieren waarop je kunt oefenen:

  •  Overhoren
  •  Quandle – Match
  •  Tiny Plane
De drie verschillende opties om te overhoren.

De drie verschillende opties om te overhoren.

De eerste optie ‘overhoren’ spreekt voor zich. De tweede optie ‘Quandle – Match’ is een spelletje waarin je de begrippen moet koppelen aan de juiste uitleg, of het jaartal aan de goede gebeurtenis. Het is maar net wat je wilt oefenen. De derde optie Tiny Plane is de manier van overhoren waarin Quandle zich onderscheidt van de andere overhoor programma’s.

Tiny Plane is volgens mijn leerlingen de leukste manier om te oefenen. Dit is namelijk, zoals de naam eigenlijk al zegt, een spelletje met een vliegtuigje. Je vliegt met je vliegtuigje en ondertussen moet je antwoord geven op de vragen die gesteld worden.

De antwoord hebben allemaal een gekleurd symbool, zo weet je welke richting je op moet vliegen. Hoe meer goede symbolen je ‘pakt’ des te meer punten je verdient!

Screenshot van het spelletje Tiny Plane

Screenshot van het spelletje Tiny Plane

Quandle

Quandle is een interessante applicatie om de leerlingen aan te bieden. Vooral de optie van het spelletje Tiny Plane is een leuke manier om leerlingen te laten oefenen met de lesstof. Je kunt als docent gemakkelijk eigen lijsten maken. Wat nog makkelijker is, is dat het compatibele is met WRTS. Eerder gemaakte lijsten in WRTS kunnen zo overgezet worden.

De leerlingen hoeven hier niet speciaal een account voor aan te maken. Alleen als leerlingen zelf een account aan willen maken is dit nodig.

Voor het leergebied Mens & Maatschappij,de methode Mundo, en het vak Geschieden heb ik al lijsten gemaakt die gebruikt kunnen worden.Probeer het maar eens uit!

Klik hier om naar de lijsten van Mens & Maatschappij en het vak Geschiedenis te gaan

http://www.quandle.nl

 

 

3 gedachtes over “Webapp: Quandle – Tiny Plane

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.